Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 26.09.2018

ОЛИМПИЈАДА У БАТУМИЈУ - ЖЕНЕ: ПАР БРОЈ 1 СРБИЈА - ИНДИЈА

Први велики дерби репрезентације Србије:

ЖВМ Јована Рапорт (2348) - ВМ Конеру (2557), ВМ Харика (2500) - ЖВМ Јована Ерић (2261), ЖИМ Адела Великић (2339) - ИМ Караваде (2374) и ИМ Падмини (2338) - ЖИМ Теодора Ињац (2241).

Меч почиње у 13 часова.

Занимљиви ће бити и мечеви - Румунија - Украјина (Булмага - Ана Музичук, Пептан - Марија Музичук), Француска - Грузија, док Русија, после сензационалног пораза од Узбекистана, игра на 27. столу против Малезије!

ОПЕН: НЕМАЧКА - СРБИЈА / МАРКО НЕНЕЗИЋ СЕ ОПОРАВЉА

ВМ Нисипеану (2661) - ВМ Поповић (2517), ВМ Рогановић (2527) - ВМ Мејер (2639), ВМ Блубаум (2617) - ВМ Зајић (2497) и ИМ Ивић (2472) - ВМ Сване (2585).

Почињу и први озбиљнији мечеви - Холандија - САД (Гири - Каруана), Јерменија - Турска (Ароњан - Јилмаз), Украјина - Румунија, Иран - Белорусија.

- - -

Марко Ненезић се разболео после дугог пута из Бразила. "Покупио" је вирусе, али се опоравља, тако да постоји моућност да дебитује већ у следећем, 4. колу.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ У БАТУМИЈУ - АЛИ У НАШУ КОРИСТ СРБИЈА - ИНДИЈА НЕРЕШЕНО БЕЗ РЕМИЈА 2:2

После 3. кола Србија има 5 бодова.

Победама ЖИМ Аделе Великић против ИМ Караваде и ЖИМ Теодоре Ињац против ИМ Падмини, Србија је прошла прву велику препреку на женској олимпијади у Батумију. Адела је у нападу Тромповског сачувала пешака више из отварања, максимално побољшала положај краља и победила напредовањем "а" пешака у 39. потезу. Падмини се, у француској одбрани рокирала на велику страну и брзо потпала под рокадни напад црног. Серијом измена Теодора је прешла у добијену топовску завршницу са два, "г" и "х" слободњака. Јована Рапорт је изгубила од ВМ Конеру - у слабијој позицији је превидела тактички удар којим губи даму. ВМ Харика је позиционо притискала црну позицију Јоване Ерић и у 41. потезу поравнала на 2:2.

Честитке Ирини и дамама на борбености и лепом успеху.

И ПРОТИВ НЕМАЧКЕ НЕРЕШЕНО - ЧЕТИРИ РЕМИЈА ЗА 2:2

Успешан наступ против 16. носилаца и рејтинг фаворита у овом мечу. Четири мирна ремија за подстрек пред мечеве који долазе - 5 бодова после три одиграна меча.

Победама на "белим" таблама Соа и Шенкланда, САД је победио Холандију 3:1. Исти резултат је био у мечу Кина - Перу. Азербејџан је високо победио Словенију 3,5:0,5, а једини реми је виђен у партији Мамеђаров - Боришек. Победом Коробова на 4. табли Украјина је победила Румунију, а са три ремија и победом Малкумијана, Јерменија је победила Турску (на 1. табли Ароњан-Јилмаз реми). Млади састав Ирана (Магхсодло, Табатабеи и Фироузја) је са 3:1 победио Белорусију.

Русија је победом Крамника над Берадзеом, уз три ремија дошла до два меч бода против 2. екипе Грузије.

4. КОЛО ЧЕТВРТАК ЖЕНЕ: ТУРСКА - СРБИЈА

Сутра од 13 часова на 9. столу играју Турска и Србија.

Укупно 12 екипа има све три победе, а један од интересантнијих дуела из водеће групе је Украјина - Словенија.

ОПЕН 4.КОЛО: ШПАНИЈА-СРБИЈА И ДЕРБИ САД-ИНДИЈА

Још један противник по мери - 24. носилац екипа Шпаније.

Све три победе и 6 бодова има 18 екипа. Издвајамо - дерби је, свакако САД-Индија, а од осталих интересантних мечева играју Азербејџан-Енглеска, Кина-Хрватска и Пољска-Русија.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БЕОГРАДА: РУДОВЧАНИ ПРЕД ПРВОМ ЛИГОМ

Раднички (Рудовци) су минималним резултатом победили Партизан и сада имају један бод (16:15) и три поена (38:35) предности, а остала су још два кола до краја. Родовчани за противнике имају јаку екипу БВК и омладинце Тадића, а Партизан Раднички (Београд) и Црвену звезду. Чини се да је Звездин заостатак од 3 бода исувише велик за освајање првог места.

Чукарички се опростио од премијер лиге, а борбена екипа Богослова има само мале теоретске шансе за опстанак.