Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 30.09.2018

ОДЛУКА ЕТИЧКЕ КОМИСИЈЕ: ШАХИСТИ НИСУ КРИВИ

Експлицитно наводећи да шахисти, судије, тренери и клубови Србије НИСУ криви, нити ће се против њих провести било какве санкције, етичка комисија ФИДЕ је, на шест месеци суспендовала ШСС из рада ФИДЕ, а на исти период забранила председнику ШСС Душану Цогољевићу да учествује као делегат у раду 89. Конгреса ФИДЕ и у другим активностима везаним за рад са ФИДЕ. Казне ступају на снагу одмах.

Преостала могућност је жалба Спортском суду у Лозани.

ОЛИМПИЈАДА ЖЕНЕ: ЗНАЧАЈНА ПОБЕДА ПРОТИВ АУСТРАЛИЈЕ - СУТРА ПРОТИВ МАЂАРСКЕ

Победама челних табли - Јоване Рапорт и Јоване Ерић, уз реми Аделе Великић и пораз Теодоре Ињац, репрезензација Србије је "узлетела" на табели са 9 меч-бодова у шест кола на деобу 12.-20. места.

Четири победе белих у дербију Индија - САД показује да Американке нису случајно лидери на табели. Русија је доживела још један непријатан пораз - 3:1 против Јерменије.

ОПЕН: СЈАЈНА ПОБЕДА ПРОТИВ ВЕНЕЦУЕЛЕ - СЛЕДЕЋИ ПРОТИВНИК РУСИЈА

Душан Поповић је црним фигурама победио једног од најјачих играча Јужне Америке, Итуризагу (2636), Рогановић и Ненезић су, такође били бољи од Инохосе и Цаварсе, уз реми Ивића на 4. табли за сјајних 3,5:0,5. И мушка екипа, после шест кола има 9 меч бодова и налази се на деоби 14.-21. места.

Азербејџан - Чешка 3:1 (Мамеђаров 4 из 5!), Пољска - Украјина 2,5:1,5, тако да Азербејџан и Пољска, са свих 6 победа, сутра, у понедељак, одмеравају снаге на првом столу.