Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 16.10.2018

НАЈАВА 5.КОЛА: ИТАКА - ПОБЕДА ЗА ВРХ / СЛОВЕН : ПАРТИЗАН / МАМЕЂАРОВ : КАРЛСЕН

Итака је фаворит против белгијске екипе "КГСРЛ", највише због велике рејтниг преднодсти последње две табле ВМ Михајла Стојановића и ИМ Гојка Вучинића, али и због одличне форме Александра Унђића, Велимира Ивића и Дмитрија Светушкина.

После нерешеног резултата, Словен (Рума) је изразити фаворит против београдског Партизана.

Две екипе са свих 8 бодова Падова - Алкалоид играју меч на шест велемајсторски табли. Партија дана је Мамеђаров - Карлсен у мечу Одлар Јурду - Валеренга.

ПОРТО КАРАС: ИТАКА 5.-8. САМО БОД МАЊЕ ОД ВОДЕЋИХ / СЛОВЕН БОЉИ ОД ПАРТИЗАНА 4,5:1,5 / ПОБЕДА ТЕОДОРЕ ИЊАЦ

Очекивани резултати српских екипа у 5. колу клупског првенства Европе. Итака (Београд) је победила КГСРЛ (Белгија) 4:2, победама Дмитрија Светушкина (Молдавија), Михајла Стојановића и Гојка Вучинића. Ремизирали су Александар Инђић, са Едуаром (Француска) и Бојан Вучковић са Розенталисом (Литванија). Једину победу за белгијску екипу је остварио Иван Соколов (Холандија) против Велимира Ивића. Са 8 меч бодова првак Србије се пробио у врх табеле, на деобу 5.-8. места, бод мање од водећег квартета!

И Словен (Рума) је, очекивано, био бољи од Партизана (Београд), победама Иванишевића, Миљковића, Косића (Црна Гора) и Лазића. Пораз је ублажио Марко Максимовић победом против Драгана Тешића. Словен је дошао на 50% и има 5 бодова, а Партизан 4.

У дербију кола Падова (Италија) и Алкалоид (Македонија) су одиграли нерешено 3:3, Медниј всадник (Русија) је победио Цирих 4:2, уз четврти пораз Свидлера у четири одигране партије (овај пут од Бауера (Француска), после низа грешака у много бољој позицији).

Пет ремија између Одлар Јурду и Валеренге, међу којима и мирна партија Мамеђаров - Карлсен и победа капитена норвешке екипе, Боркија Предојевића за деобу првог места: Падова, Алкалоид, Валеренга и Нови Бор.

Прва табла екипе Марибора, Теодора Ињац игра одлично - победила је Маријуграцију де Роса (Италија) и са 3 из 5 има резултат од + 29 рејтинг поена!