Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 18.10.2018

МЕДНИЈ ВСАДНИК (РУСИЈА) ПРВАК ЕВРОПЕ - ЖЕНЕ: ШАХОВСКИ КРУГ (МОНАКО) ОДБРАНИО ТИТУЛУ - ИТАКА 7.! ОДЛИЧНО ИЗДАЊЕ ИНЂИЋА И ИВАНИШЕВИЋА

Победом 4:2 против директног противника Валеренге (Норвешка), "Бронзани коњаници" из Ст. Петерсбурга су освојили титулу првака Европе. Исти број бодова, 12, имали су и АВЕ Нови бор (Чешка), али са слабијим додатним Сонеборн-Бергер збиром. Трећепласирана је Маладјожка (Русија) - у групи од четири екипе по 11 бодова (са Падовом, Валеренгом и Алкалоидом) имали су најбоље додатне критеријуме.

Седма је Итака (Београд) - пет победа, у последњем колу 5:1 против Еинатен (Белгија) и, два пораза против 1. и 3. екипе на првенству. Првак Србије Александар Инђић је са 5,5 из 7, без пораза, 5. играч на првој табли (табела по перформансу - 2762).

И Иван Иванишевић је имао одличан турнир на челној табли Словена (Рума - 20. место са 8 бодова). 5,5 из 7, 6. играч прве табле са перформансом 2741.

Партизан (Београд) је са 6 меч бодова заузео 41. место од 61 екипе.

Код жена Шаховски круг из Монака је одбранио титулу првака Европе пошто је у финалу разигравања одиграо 2:2 са Ноном (Грузија). Трећепласирана је Угра (Русија).

Одличан турнир је имала Теодора Ињац на 1. табли Марибора - 4,5 из 7, +36 поена рејтинга и укупно 5. место међу челним таблама са перформансом 2454.

ПОРТО КАРАС: ВЕЛИКЕ АМБИЦИЈЕ НА ПРВЕНСТВУ СВЕТА ЗА СТАРИЈЕ КАДЕТЕ

Бројна екипа кадета Србије од суботе, 20.10.2018. године, стартује на 11 кола дугом првенству света за старије кадете - до 18,16 и 14 година.

Тринаесточлану експедицију предводе ИМ Михајло Радовановић, ФМ Милош Милошевић и Стефан Тадић, те ЖИМ Теодора Ињац, ЖИМ Марина Гајчин, ЖФМ Јована Срдановић и Катарина Несторовић.

Укупно је пријављен 651 играч из 79 држава, од тога 7 велемајстора и 30 интернационалних мајстора.

РАКОВИЦА: ДОБРОТВОРНИ ТУРНИР "КРАЉЕВА ЧЕСМА"

ШК Раковица је организовао добротворни турнир - сакупљање новчаних средстава за ревитализацију Краљеве чесме подно Белог двора у Лисичијем потоку.

После 8 кола, на 10 минута за партију, победио је Петар Полексић са 6,5 поена, пола поена испред Томислава Радивојевића, Бојана Пјевовића и Слободана Ристића. Првој тројици су уручени пехари и спомен дипломе.