Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 22.10.2018

ПОРТО КАРАС: СВЕТСКО КАДЕТСКО (18) - САВРШЕНО КОЛО - ЕФЕКТНЕ ПОБЕДЕ МАРИНЕ ГАЈЧИН, ТЕОДОРЕ ИЊАЦ И МИХАЈЛА РАДОВАНОВИЋА

Минијатура - у 9 потеза карокана Марина Гајчин је освојила фигуру против Саре Нас (Норвешка) и добила партију.

И Теодора Ињац је брзо савладала Арнас Баурјжан (Казахстан), након што је у 28. потезу освојила скакача у центру.

Само 2 часа и 27 потеза је требало ИМ Михајлу Радовановићу да лепим тактичким ударом освоји даму и добије ФМ Гонсалвеса (Бразил). Марина, Теодора и Михајло сада имају 3 поена из 4 партије чиме се укључују у борбу за сам врх табеле.

Партије Јоване Срдановић и Стефана Тадића, као и Милоша Милошевића, су у средишњици, играло се коректно и позиције су равноправне.

ЧЕТВРТА ПОБЕДА ЈОВАНЕ СРДАНОВИЋ (16) ЗА 1. МЕСТО - РЕМИ СТЕФАНА ТАДИЋА И ДЕОБА 5. МЕСТА

Репрезентативци Србије имају све озбиљнију улогу на кадетском првенству света. ЖФМ Јована Срдановић је искористила грешку Јекатерине Голчеве (Русија) у великом цајтноту у 39. потезу, након чега је преузела иницијативу, освојила скакача и реализовала предност у 62. потезу. Јована сама води са све четири победе и, у уторак за првим столом, игра против 2. фаворита, рускиње ЖИМ Јелисавете Соложенкине.

После обострано пажљиве игре, Ајдин Тургут (САД) и Стефан Тадић су ремизирали. Стефан дели 5. место и сутра, белим фигурама, игра против ФМ Качараве (Грузија).

ОСТРВО МАН: 3. КОЛО - ЈОВАНА РАПОРТ УЗЕЛА ТАЈМ-АУТ

За сада само информација да је првакиња Србије ЖВМ Јована Рапорт искористила право на "тајм-аут"- да не игра, а да јој се у табелу упише 0,5 поена. Јована сада има 1,5 поен.

ХОГЕВЕН (ХОЛАНДИЈА): БЛАГОЈЕВИЋ И ЖАРКОВИЋ П0 1,5 ПОЕН

Након три одиграна кола ЖИМ Тијана Благојевић и ЖИМ Мила Жарковић су у оквирима очекиваног резултата - имају по 1,5 поен.

ХЕРЦЕГ-НОВИ: ЦУГЕР "ОБРАД МАНОЈЛОВИЋ" - СРПСКА ТРОЈКА НА ПОСТОЉУ

Седми меморијал "Обрад Манојловић" - 11 кола на 3' + 2" уз учешће 32 играча, освојио је ИМ Иван Средојевић са 8,5 поена. Са пола поена мање следе ИМ Борољуб Златановић, ВМ Мирослав Миљковић, ФМ Александар Томић (ЦГ) и ВМ Небојша Никчевић (ЦГ). Наградни фонд је био 450 евра, а прва награда 100 евра.