Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 26.10.2018

ПОРТО КАРАС: "ВЕЛЕМАЈСТОРСКИ РЕМИ" - ЈОВАНА СРДАНОВИЋ И ДАЉЕ САМА НА 1. МЕСТУ!

Дерби седмог кола кадетског првенства света до 16 година, Јована Срдановић (2072) је одиграла у велемајсторском стилу против ЖВМ и првог рејтинг фаворита, Александре Малцевскаје (2290 - Русија) - чврста игра у славенској одбрани, са минималном предношћу белог и реми у 27. потезу. Како је и партија Муч (Немачка) - Бејдулајева (Азербејџан) такође окончана ремијем (у истом броју потеза), Јована је и даље сама на 1. месту са 6 из 7, пола поена више од пратње.

ПОРТО КАРАС: ПОБЕДЕ ТЕОДОРЕ ИЊАЦ И МИХАЈЛА РАДОВАНОВИЋА (18)

Теодора Ињац је победила Ену Цвитан (Хрватска) и са 5,5 поена остала на деоби другог места. На табели, са свих седам победа води први носилац, Полина Шувалова (Русија). Марина Гајчин је остала на 4,5 поена након пораза од Александре Оболонцеве (Русија).

Код кадета ИМ Михајло Радовановић је црним фигурама победио ФМ Милтона Панцара (Шведска) и има скор 5 из 7. Води ВМ Лука Морони (Италија) са 6 поена.

ОСТРВО МАН: ПОБЕДА ЈОВАНЕ РАПОРТ - ГУЖВА НА ВРХУ

У дуелу два ЖВМ првакиња Србије Јована Рапорт је победила Анастазију Парамзину (Русија). Јована има 3 поена из седам партија што је за 2 рејтинг поена боље од очекиваног резултата.

Веома високе награде (прва чак 50.000 фунти) и висок квалитет и уједначеност играча, условили су велики број ремија и "гужву" на врху. Са по 5,5 поена воде Вашје-Лаграв (Француска), Најдич (Азербејџан), Накамура и Сјунг (САД), Ванг (Кина), Војташек (Пољска), Адамс (Енглеска). Њима се може прикључити Рихард Рапорт (Мађарска), ако реализује материјалну предност у завршници против Гевајна Џонса (Енглеска) - топ, скакач и пешак, против топа и два пешака.

У случају деобе првог места, два најбоље рангирана играча играју меч од две додатне партије на 5'+2" и, евентуалну, армагедон партију, за додатних 500 фунти.

ХОГЕВЕН (ХОЛАНДИЈА): ТИЈАНА БЛАГОЈЕВИЋ И МИЛА ЖАРКОВИЋ - 4 ИЗ 8

Коло пре краја опена у Хогевену (наградни фонд 10.000 евра), ЖИМ Тијана Благојевић и ЖИМ Мила Жарковић имају по 4 поена из 8 партија. Вољом швајцарца управо њих две играју сутра у подне у последњем 9. колу.

Воде ВМ Пруијсерс (Холандија), ИМ Бердсен (Холандија) и ФМ Букелс (Немачка) са 6 поена.

ЂЕНОВИЋИ: УБЕДЉИВИ БОРОЉУБ ЗЛАТАНОВИЋ

Након 6 (од 9) одиграних кола на ИМ турниру убедљиво прво место за ИМ Борољуба Златановића - 5,5 поена, поен више од Алфа Андерсона (Норвешка) и 1,5 више од Младена Рајковића, ИМ Ивана Средојевића и ФМ Јоакина Мухамада (Француска).

На ВМ турниру Мирослав Миљковић је трећи са 4 поена (без пораза), пола поена иза водећих ИМ Атакишија (Турска) и ИМ Коџиме (Јапан).