Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 27.10.2018

ПОРТО КАРАС (16): ЈОВАНА СРДАНОВИЋ ПОБЕДИЛА РУДЖИНСКУ - 1. МЕСТО 7 ИЗ 8!

(да не преураним, ипак) Честитке Јовани Срдановић и тренеру Ивану Мартићу!!

Бурна партија у 8. колу светског првенства у Грчкој до 16 година завршена је победом Јоване Срдановић у топовској завршници са два пешака више. Јована сада има 7 поена. Две партије важне за врх табеле су још у току - Малевскаја (Русија) - Урх (Словенија) и Соложенкина (Русија) - Бејдулајева (Азербејџан), обе завршнице су у границама ремија. У том случају Јована Срдановић би пратиљама измакла читав поен три кола пре краја.

ПОРТО КАРАС (18): "САМО" ДВА РЕМИЈА ТЕОДОРЕ ИЊАЦ И МИХАЈЛА РАДОВАНОВИЋА

Штета. Теодора Ињац је испустила победу против водеће Полине Шувалове (Русије), која је добила свих седам претходних противница, баш као и Михајло Радовановић против Игора Јаника (Пољска) на столу број 2. Партија Марине Гајчин је у току.

БЕРАНЕ (ЦГ): ЛАЈТХАЈМУ 9. МЕМОРИЈАЛ АНТО РМУШ

У неизвесном финишу 9. меморијала Анто Рмуш, 9 кола на 10'+ 5", на деоби чак седам играча по 7 поена, најбоље додатне критеријуме је имао београдски ВМ Борко Лајтхајм. Друго место, са само пола поена слабијим бухолцом припало је ВМ Дејану Пикули. Трећи је ВМ Милан Зајић, следе ИМ Горан Тодоровић, ИМ Зоран Арсовић, ФМ Армин Мушовић (ЦГ) и ИМ Зоран Рунић (БиХ). Пола поена мање су имали ФМ Томић (ЦГ), ИМ Горан Арсовић, ВМ Милановић, ФМ Ђукановић (ЦГ) и ИМ Зоран Новоселски.

Укупно је наступило 98 играча, а наградни фонд је износио 1.500 евра (250, 200, 175, 150, ...).

64 УЧЕСНИКА 10. ДЕЧИЈЕГ ТУРНИРА БАНОВЦИ ДУНАВ

На 10. дечијем рапид турниру Бановци Дунав, 7 кола на 20 минута (старије групе 10'+5"), у четири категорије учествовало је 64 играча. Победници су даривани пехарима, а по троје првопласираних медаљама.

У категорији старијих дечака (10 играча) победио је Алексеј Новаковић са 6,5 поена, колико је имао и другопласирани Младен Поповић са само поен слабијим бухолцем. Бронзана медаља је припала Алекси Алимпићу са 5 поена.

Млађи дечаци (27 учесника) - убедљива победа Марка Милановића - 7 из 7, други и трећи са по 5,5 поена - Урош Милутиновић и Вук Каначки.

Код старијих девојчица (6 шахисткиња) победила је Марија Станковић са свих 5 победа, Дуња Савић је имала 3,5, а Ивана Вукашин 3 поена.

У веома изједначеној групи млађих девојчица (21) победила је Тамара Јанковић са 5,5 поена, испред Милице Амиџић, Анђелије Балтић, Теодоре Јауковић и Теодоре Веселиновић са 5 поена.