Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 29.10.2018

ПОРТО КАРАС (16): ЗАПЛЕТ ПРЕД ПОСЛЕДЊЕ КОЛО - КВАРТЕТ У ВОЂСТВУ ЈОВАНА 1. - БУХОЛЦ "ДЕЛИ" МЕДАЉЕ?

Пред последње коло кулминирала је неизвесност око светске кадетске првакиње до 16 година. Јована је изгубила од Марије Бердник (Украјина), као и Александра Малцевскаја (Русија) од Немице Анмари Муч.

По 7,5 поена имају - Срдановић (Србија), Бердник (Украјина), Кухарска (Пољска) и Муч (Немачка). Са свима њима Јована је играла и има много бољи - практично недостижан бухолц, што је одлучујуће у подели медаља!

Сутра, у уторак, од 10 часова се игра одлучујуће 11 коло. Јована је бела против Санскрити (Индија). Играју још Муч - Бердник и Кухарска - Малцевскаја.

ПОРТО КАРАС (18): ТЕОДОРА ИЊАЦ САМА НА 2. МЕСТУ - РАДОВАНОВИЋ 12.

Полина Шувалова (Русија) је првакиња света до 18 година. Коло пре краја има недостижних 9 поена. ЖИМ Теодора Ињац је сама на другом месту са 7,5 поена, пола поена више од седам пратиља и сутра води беле фигуре против ЖФМ Арпите (Индија).

ЖИМ Марина Гајчин је са 6 поена 19. и игра против ФМ Аврамиду (Грчка) као црна.

ИМ Михајло Радовановић је добио Кинеза Ванга, има 6,5 поена на 12. месту. Сутра за противника има неугодног трећег фаворита ВМ Абдусаторова (Узбекистан).

ЧИГОРИНОВ МЕМОРИЈАЛ: ИВАН ИВАНИШЕВИЋ 3 ИЗ 3, МИЛОШ ПЕРУНОВИЋ 2,5

Импозантан број од 301 учесника Чигориновог меморијала у Ст. Петерсбургу. Србију представљају два наша елитна велемајстора - Иван Иванишевић је стартовао са три победе, док је Милош Перуновић два партије добио (другу у минијатури од 14 потеза), док је са ИМ Казаковским (Белорусија), црним фигурама ремизирао.

Игра се 9 кола по класичном темпу, 90 минута + 30", наградни фонд је 1,650.000 рубаља - прва награда је 300.000 рубаља (нешто више од 3.000 евра).