Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 08.11.2018

ЈУБИЛЕЈ СЛАВОЉУБА МАРЈАНОВИЋА

Најпознатији нишки шахиста, тренер и селектор - Славољуб Марјановић данас прославља значајан јубилеј - 40 година од дана када је постао велемајстор.

Све најбоље и са срећом!

ШЕНЏЕН МАСТЕРС (КИНА): ВОДЕ ДИНГ И ЈУ

После првог круга мастерса шесторице у Шенџену (Кина) домаћи играчи Динг и Ју воде са 3 поена. Гири и Вашје-Лаграв имају по пет ремија, 2,5 поена, а Витјугов и Војташек имају по 2 поена. После дана одмора, 10.11. почиње други круг.

КОМПОСТЕЛА (ШПАНИЈА): ТРЕЋА ПОБЕДА МАРТЕ ДАКИЋ

На светском првенству за млађе кадете (12, 10 и 8) година), Марта Дакић (12) је постигла и трећу победу, сада против Фјорине Березовски (Пољска). У 4. колу Марта игра белим фигурама дерби на првом столу, против Амине Каирбекове (Казахстан). Хана Денић је победила Велшанку Хију Реј, има 2 поена.

Кадети до 12 година - Вук Дамјановић и Лука Ристић имају по 2 поена, а Лазар Давидов 1 поен.

До 10 година Марко Милановић је и трећу партију ремизирао и има 1,5 поен.Анастасија Војиновић је ремизирала са Рангатан (Шри Ланка), тако да и она има 1,5 поен.

Емилија Вугдалић (8) има 1 поен из три партије.

КУП СВЕТОЗАРА ГЛИГОРИЋА (НОВИ САД): ЈУГОВИЋУ ПОБЕДНИЧКИ ПЕХАР

Са четири победе и једним нерешеним резултатом, 13 бодова, екипа Југовића из Каћа је освојила победнички пехар Купа Свезозара Глигорића. За победничку екипу су наступили ВМ Миша Пап (3,5 из 5), ВМ Борко Лајтхајм (5 из 5), ИМ Јован Радловачки (5 из 5), Новица Матић (1 из 4) и ФМ Данко Бокан (0 из 1).

Друго место је освојила екипа Ваљевског шах клуба 2005 са 11 бодова, а треће Јелица ПЕП (Горачићи) са 10 бодова.

МЕЧ УНИВЕРЗИТЕТА ДАЛАС - БЕОГРАД

Тринаети по реду трансатлански куп "Светозар Глигорић" - меч универзитета Даласа и Београда је на распореду сутра, у петак 09.11. на Машинском факултету у Београду. Игра се на 16 табли, 40 минута за партију са 5" додатка за одиграни потез. Обе екипе "излазе" у изузетно јаким саставима - ИМ Ненезић - ВМ Коваљов, ВМ Зајић - ВМ Преоту, ИМ Лука Драшковић - ВМ Разников,...

Иако за "госте" наступа 5 велемајстора и 8 интернационални мајстора, коуч Даласа ИМ Раде Миловановић сматра да није толика разлика у квалитету игре и улогу фаворита "препушта" Београду, у ком је студирао и годинама играо за "Партизан".

Раде Миловановић истиче да је штета што у саставу Даласа нема српских студената, пошто наши шахисти могу добити комплетне стипендије за четворогодишње студирање у САД.

Досадашњи резултат је 5:4 за Далас уз 3 нерешена сусрета.