Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 09.11.2018

ЛОНДОН - МЕЧ ЗА ПРВАКА СВЕТА ДАНАС ПРВА ПАРТИЈА

Без неке претеране помпе, данас се у Лондону игра прва партија меча за првака света, у којој изазивач Фабиано Каруана води беле фигуре против светског првака Магнуса Карлсена.

За победу је потребно сакупити 6,5 поена - од максималних 12 партија које се играју.

СВЕТСКО КАДЕТСКО - КОМПОСТЕЛА: ЛУКА РИСТИЋ БОЉИ ОД ПРВАКА САД

Светско првенство за млађе категорије, "зачињено" великим незадовољством и протестом бугарске екипе којој је испостављен огроман рачун за пансион деце - 68 евра, настављен је 4. колом у ком је највреднији резултат постигао Лука Ристић (1897) победом над прваком САД, Жоуом (2186). Лука има 3 поена и следећи противник му је Белорус Силич (2085). Вук Дамјановић и Давид Лазаров имају по 2 поена. У истој категорији Марта Дакић је, у дербију кола, поражена од Амине Каирбекове (Казахстан) и има 3 поена. Хана Денић има 2 поена, након што је у цајтноту изгрешила и изгубила много бољу позицију.

Након три, помало и неочекивана стартна ремија, Марко Милановић (10) је добио Ксиа (Аустралија) и са 2,5 поена прешао у горњу половину табеле. Анастасија Војиновић има 1,5 поен.

До 8 година Емилија Вугдалић има 2 поена.

СВЕТСКО КАДЕТСКО (2): НОВE ПОБЕДE ЛУКЕ РИСТИЋА И МАРТЕ ДАКИЋ (12) - 4 из 5!

Брза победа Луке Ристића против Силича (Белорусија) - матни напад, са одвачењем црнопољног ловца и довођење пред мат у 30. потезу сицилијанке. Лука има 4 из 5 и играо је против јаких рејтинг фаворита.

И Марта Дакић држи прикључак са врхом. Четврта победа, сада црним фигурама, против Ане Мамардашвили (Грузија). Марта је искористила "слаб" први ред и у 43. потезу тешким фигурама, довела противницу пред мат.