Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 11.11.2018

ШК БЕОГРАД: 85. РОЂЕНДАН БОРЕ ИВКОВА

Препуна сала ШК Београд на Карабурми преко два сата уживала је у програму којим је обележен 85. рођендан шаховске легенде, првог омладинског првака света и носиоца десет светских и олимпијских медаља, велемајстора Боре Ивкова. Упечатљиве сторије из живота слављеника су духовито евоцирали Александар Матановић и сам Бора. ВМ Бојан Вучковић је показао две бриљантне победе, а, уз пажњу и лепе речи Љубивоја Ршумовића и домаћина вечери, Аце Милићевића, слављенику су уручени многобројни пригодни поклони.

Пријатно вече је заокружила, приказом једне од својих победа на светском кадетском, четвртопласирана Јована Срдановић.

МАСТЕРС У ШЕНЏЕНУ: ПОРАЗ ДИНГА У 101 ПАРТИЈИ

Седмо коло мастерса у Шенџену (Кина) остаће упамћено по победи Максима Вашје-Лаграва над Лиреном Дингом, којом се серија непобедивости најбољег кинеског шахисте зауставила на броју 100! Била је то изузетно борбена - права фајтерска партија, у којој је Француз боље рачунао и добио у 58. потезу оставши са два пешака више. Никита Витјугов је победио Радослава Војташека, након што је Пољак у 30. потезу грубо превидео пешака.

ТАБЕЛА после 7. кола:

Вашје-Лаграв и Ју 4, Гири, Динг и Витјугов 3,5 и Војташек 2,5.

КАДЕТСКО СВЕТСКО (ШПАНИЈА): МАРТА ДАКИЋ ПОБЕДОМ ДО 5,5 ИЗ 7 И ДЕОБЕ 4. МЕСТА

Марта дакић (12) је у лепом нападу победила Гаури Менон (САД) и дошла до вредних 5,5 из 7. Након обострано пажљиве и опрезне игре Хана Денић (12) је црним фигурама ремизирала са Кинескињом Жаи, тако да и она са 4,5 поена држи прикључак са врхом табеле. У њиховој групи води Савита (Индија) са 6,5 поена, Омонова (Узбекистан) и Енксаран (Монголија) имају по 6 поена.

Лука Ристић је после мирне игре ремизирао са Адамом Меканеом (Француска) и остао на два плуса - има 4,5 поена.

12. МЕМОРИЈАЛ "АЛЕКСАНДАР-САША ВУЈАНОВИЋ" (СРЕМЧИЦА): САВА ЖИВКОВИЋ ПРВИ

У организацији породице и ШК Сремчица, победнички пехар и награда од 50 евра, 12. Меморијала Александар-Саша Вујановић, 13 кола на 5 минута, у конкуренцији 18 играча, је припао ФМ Сави Живковићу са 12 поена. Следе Влатко Савићевић и Предраг Игњатовић са 10,5, Јеремић 9, Крунић 8, Биочанин 7,5,...

23. МЕМОРИЈАЛ БОДИНА МАРЈАНОВИЋА (РАКОВИЦА): ПОБЕДНИК ВМ СИМИЋ

Са 11 победа и само једним ремијем, велемајстор Радослав Симић је освојио 23. меморијал Бодина Марјановића. Деоба другог места, по додатном критеријуму - међусобни сусрети, је завршена распоредом - 2. Томислав Радивојевић, 3. ИМ Радован Говедарица, а 4. Жељко Чоловић, сви по 8,5 поена. Наступило је 13 играча, темпо 5 минута по играчу.