Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 13.11.2018

КОМПОСТЕЛА: СЈАЈНА МАРТА ДАКИЋ - 3. СА 7 ИЗ 9 ВУК ДАМЈАНОВИЋ 4 ИЗ 4

Девето коло светског кадетског првенства до 12 година протекло је у сигурној игри и лепој победи Марте Дакић над Алуон Нурмановом (Казахстан). Марта има 7 поена. Води Индијка Савита са 8,5! поена, Омова (Узбекистан) има 8, а Дакић и Боранамикар (Индија) деле 3.-4. место са 7 поена. Хана Денић је остала на 5,5 поена, након пораза од Шућје (Албанија).

Вук Дамјановић је "ушао" у одличну серију, победио је и Мецдорфа (Немачка) - и са последња 4 из 4, има 6 поена и пласман међу првих тридесет.

ЛОНДОН: БЛЕДА ЕНГЛЕСКА ПАРТИЈА

Четврта партија меча за првака света у Лондону - енглеско отварање је току, 27. потез, оцена позиције "0".

Сутра је дан одмора, а у четвртак 5. партију отвара изазивач Фабиано Каруана.

БАТАЈНИЦА: ТУРНИР СЕЋАЊА НА БАТАЈНИЧКЕ ШАХИСТЕ

Протеклог викенда у Батајници је организован занимљив екипни турнир, 9 кола на 4 табле по бергеру, на 10 минута. Четрдесет играча је разврстано у четири групе по десет - десет мајстора, ветерана, аматера и омладинаца. Жребом су одређени састави екипа, а поменимо и комплетан коначан пласман екипа, како бисмо се подсетили имена и ликова шахиста који више нису са нама:

Марко Гагић, Павао Вујасић, Драган Видовић, Мирослав Врховшек, Милорад Савић, Ненад Црномарковић, Петар Пражић, Раде Шарац, Милан Вујасин и Цвјетко Илић.

БАЊА КОВИЉАЧА: ДОБРИСАВ СТОЈАНОВИЋ ПОБЕДНИК "КИЋИНОГ" МЕМОРИЈАЛА

Након 7 кола по стандардном темпу, уз учешће 50 играча, победник 4. меморијала Божидар Кићовић - Кића" је ФМ Добрисав Стојановић (БиХ) са 6 поена. Пола поена мање су освојили ФМ Саша Пантелић и ИМ Борољуб Златановић. Следе ИМ Зоран Рунић (БиХ), Аћимовић, Марко Стојановић, Гајић и Томић са 5 поена. Најуспешнија шахисткиња је ЖФМ Анђела Бојичић са 4,5 поена.

ЗЕМУН: РАПИД ТУРНИР ИНВАЛИДА

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у Дому за одрасла инвалидна лица у Земуну, одигран је рапид 25 шахиста, 5 кола на 25 минута по играчу. Победио је Никола Космач са свих 5 поена. Друго место са поеном мање су поделили Ненад Суботић, Предраг Анђелковић, Зденко Полхерт и Момчило Ружичић. Шесто место је освојила Душанка Николић са 3,5 поена. Директор турнира је био Милан Бркљач, а судија Марко Даковић.

ХАНТИ МАНСИЈСК (РУСИЈА): СВЕТСКИ КУП ЗА ЖЕНЕ - СЕСТРЕ МУЗИЧУК НА ПОПРАВНОМ

После две партије по класичном темпу у полуфинале светског купа су се пласирале Катерина Лагно, Русија (победом 2:0 против Леи, Кина) и Ју Венјун, Кина (победом 1,5:0,5 против Токирјонове, Узбекистан).

Након 1:1 по класичном темпу, сутра сестре Музичук очекује плејоф по убрзаном темпу: Ана игра против Ане Костењук, Русија, а Марија игра против Абдумалик, Казахстан.

Победница светског купа постаје истовремено и нова светска првакиња.