Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 16.11.2018

МЕЧ ЗА ПРВАКА СВЕТА У ЛОНДОНУ: НА ПОМОЛУ ПОБЕДА КАРУАНЕ

У току је 48. потез шесте партије Карлсен - Каруана. Чини се да је бели у 44. потезу непотребно жртвовао фигуру.

Каруана има фигуру за три пешака и велике изгледе за победу.

СВЕТСКО КАДЕТСКО КОМПОСТЕЛА (ШПАНИЈА): БОЉЕ ИГРЕ И УТИСЦИ ОД РЕЗУЛТАТА

Српски кадети, млађе категорије - до 12, 10 и 8 година, имали су значајну улогу на првенству света у Компостели. Победе су имале јак утисак, "падали" су јаки играчи у серијама, тако да статистички подаци и "суве" бројке коначних резултата не одражавају квалитет и вредност игре.

Марта Дакић (12) је на крају 16. са 7 поена, а све до 9. кола је била међу водећима. Хана Денић, пола поена мање, 6,5 и 24. место. Хана је годину дана млађа од ривалки.

Од три представника до 12 година, Вук Дамјановић је сакупио 6,5 поена, иако је имао лош старт (2 из 5). Лука Ристић је имао одличан старт - 4 из 5 и неколико вредних победа. На крају 6 из 11 и +60 поена рејтинга. И Лука је 2007. годиште. Лазар Давидов је сакупио 5 поена.

До 10 година Марко Милановић више зна и вреди од два плуса - 6,5 из 11. Анастасија Војиновић је сакупила 5 поена, а до 8 година Емилија Вугдалић је имала 4 поена.

СВЕТСКИ КУП ЗА ЖЕНЕ ХАНТИ-МАНСИЈСК (РУСИЈА): ЈУ ВЕНЈУН ПРВА ФИНАЛИСТКИЊА

Победом црним фигурама у првој партији и ремијем у другој, светска првакиња Ју Венјун је елиминисала Александру Костењук резултатом 1,5:0,5. Обе партије другог меча су завршене реми, тако да ће Марија Музичук и Катерина Лагно у суботу, по убрзаном темпу, одлучити која ће на мегдан Кинескињи.