Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 17.11.2018

МЕЧ ЗА ПРВАКА СВЕТА У ЛОНДОНУ: ИПАК РЕМИ - НА ПОЛУВРЕМЕНУ 0:0 (3:3 - ШЕСТ РЕМИЈА)

Светски првак Магнус Карлсен је успео ремизирати 6. партију меча у 80. потезу форсирањем "х" пешака и добрим положајем краља.

Резултат је тако остао нерешен 3:3, а седма партија је на распореду у недељу, 18.11.18. - бели је Магнус Карлсен.

СВЕТСКИ КУП ЗА ЖЕНЕ У ХАНТИ-МАНСИЈСКУ (РУСИЈА): ЗА ТИТУЛУ ЈУ ВЕНЈУН - КАТЕРИНА ЛАГНО

За титулу првакиње света бориће се светска првакиња Ју Венјун (Кина) и Катерине Лагно (Русија). Лагно је добила обе рапид (25'+ 10") партије против Марије Музичук (Украјина). У првој Музичук је имала јасну предност квалитета за два пешака, али је у 36. потезу без потребе вратила квалитет и дошла у подређену завршницу разнобојних ловаца, коју је предала у 62. потезу. Вероватно под утиском непотребног пораза, у другој партији Музичук је рано потпала под јак рокадни напад и дошла пред мат већ у 28. потезу.

У понедељак 19. новембра почиње финални меч од четири партије по класичном темпу. У случају нерешеног резултата, 23.11.18. би се играле партије по убрзаном темпу. Победница добија 60.000 $.

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА ИНВАЛИДЕ (БЕОГРАД): ДУШАН МЛАДЕНОВИЋ ПРВАК

Првак Србије за особе са инвалидитетом (24 учесника, 7 кола на 15 минута), у организацији Спортског савеза инвалида Србије је Душан Младеновић (Нови Сад) са 6,5 поена. По 5 поена су сакупили ФМ Ференц Олах (Нови Сад), Василије Васиљковић (Бела Црква), Станко Мајсторовић (Бела Црква) и Драган Додић (Бор).