Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 18.11.2018

МЕЧ ЗА ПРВАКА СВЕТА У ЛОНДОНУ: НОВИ РЕМИ - КАРЛСЕН БЕЗОПАСАН КАО БЕЛИ

Поновила се 2. партија меча - тачније првих 9 потеза. Уследиле су ситне промене у редоследу, али у принципу исто - серија измена и реми повављањем у 40. потезу (у 2. партији у 49. потезу).

Занимљиво је да светски првак не налази отварање које би Каруани, кад је црни, причинило веће главобоље.

Овако резултатски 3,5:3,5, још 5 партија. У следећој 8. партији беле фигуре води Каруана, а оно чега се изазивач већ сада може прибојавати је опште мишљење да плејоф по убрзаном темпу, далеко више одговара Карлсену.

8. МАЛТА ОПЕН: ЛУКА ВОЈИНОВИЋ 4!

Велики успех Луке Војиновића на 8. Малта опену, 3.000 евра наградни фонд, 178 играча из 31 државе, 9 кола на 90'/40 и 15' плус 30" - поделио је 2.-7. место са 7 поена (по додатним мерилима 4. место и награда од 300 евра). Лука је у последњем колу црним фигурама победио ВМ Игора Наумкина (Русија). Други представник Србије Максимилијан Бошковић је постигао очекивани рејтинг резултат и место са 5 поена.

КУП РС У ДВОРОВИМА: БРАТУНАЦ ПРВИ СА СВИХ СЕДАМ ПОБЕДА

Куп Републике Српске у Дворовима, бергер 7 кола на 4 табле, 30 минута по играчу, са свих седам победа је освојио Братунац, у саставу ВМ Миодраг Савић (5,5 из 7), ИМ Милован Ратковић (5,5 из 6), ИМ Јован Радловачки (3,5 из 7), ФМ Добрисав Стојановић (6,5 из 7) и Јовица Митровић (0,5 из 1). Друго место са 11 бодова освојио је Србац (ВМ Бранко Тадић и ВМ Данило Милановић), треће Рудар (Приједор) (ИМ Младен Миленковић). Прву таблу за 6.-пласирани Шамац је играо ИМ Горан Арсовић.

Код жена је, у конкуренцији четири екипе, победила екипа Рудара (Приједор).

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ГП ОШК "ПАРАЋИН": УРОШ ЦВЕТАНОВИЋ ПОБЕДНИК

Укупно 39 учесника, 11 кола на 3'+2", на 1. квалификационом турниру за ГП ОШК "Параћин" за 2019. годину. Победио је први рејтинг фаворит Урош Цветановић са 8,5 поена. Други је био ФМ Матија Ивић са 8. Следе ФМ Динић, ФМ Бзенић, Стефановић, Благојевић и ФМ Дезелин са 7,5 поена.

ЦУГЕР ШК "БАЊИЦА": БОРКО ЛАЈТХАЈМ УБЕДЉИВ

Поводом освајања 1. места и пласмана Клуба у квалитетну лигу, ШК "Бањица" је организовао свечаност доделе златних медаља свим првотимцима и позивни брзопотезни турнир, 17 играча, 13 кола на 5 минута. Очекивано, убедљиво прво место је освојио ВМ Борко Лајтхајм са 12 поена. Друго место, са 11 поена је припало Даворину Миклуцу, а 3. јединој дами на турниру ЖИМ Љиљи Дрљевић са 9 поена. Следе Слободан Ристић 8,5, Тишма и ФМ Јаковљевић са 8, Максић и Радивојевић са 7,5 поена.

Судио је међународни судија Божидар Петровић.