Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 23.11.2018

ХАНТИ МАНСИЈСК: ЈУ ВЕНЈУН САЧУВАЛА ТИТУЛУ СВЕТСКЕ ПРВАКИЊЕ

Досадашња светска првакиња Ју Венјун (Кина) задржала је титулу светске првакиње, након што је добила обе партије против Катерине Лагно (Русија) на 10'+ 10".

У првој партији Лагно је већ у 23. потезу пропустила да уђе у завршницу разнобојних ловаца и ремизира, након чега је Ју искористила пешачки мајоритет на даминој страни и добила партију у 49. потезу. Играјући другу партију, као црна, на све или ништа, Лагно није успевала да дође до предности, а онда је у 35. потезу оставила даму под ударом противничког скакача и предала.

Ју Венјун је освојила прву награду - 60.000 $.

Прве две рапид партије, 25'+10", завршене су реми у 68. и 51. потезу. Компјутерска анализа потврђује да није одигран ни један сумњив потез и да партије нису излазиле из реми оквира.

"МЕМОРИЈАЛ ЖИВКО СВИРАЧЕВИЋ" ЕДБ (БЕОГРАД): ПОБЕДНИК ИВАН ТИШМА

У знак сећања на Живка Свирачевића, ШК "ЕДБ" је организовао меморијални турнир - цугер 15 кола на 5 минута, 24 играча.

Након изједначене борбе у финишу, победио је Иван Тишма са 13,5 поена, пола поена више од најбоље пласираног домаћег играча Александра Станића. ЖВМ Ирина Чолушкина је трећа са 12,5 поена, следе Ђорђијевић 11, ФМ Петар Петровић 9, Фејзуловић 8,5, Маринков, Симић, Цветић, Лабан, Калајић, М. Бабић, Медић по 8, А. Ратковић, Стаменковић, Сергијевић и Павловић по 7, ...