Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 26.11.2018

МЕЧ ЗА ПРВАКА СВЕТА (ЛОНДОН): 6 - 6 ТИТУЛУ ДОНОСИ УБРЗАНИ ШАХ

Реми у последњој 12. партији "регуларног" дела склопљен је у 31. потезу у компликованој позицији средишњице сицилијанског отварања. У сваком случају остаће забележен коначан резултат: 0:0 (уз 12 ремија) или 6:6.

Сутра је дан одмора, а у среду одлучујући дан - ипак, четири партије 25'+ 10", па, ако треба, две партије 5'+ 3" и, евентуално, армагедон партија.

ОМЛАДИНСКА ОЛИМПИЈАДА (КОНИЈА - ТУРСКА): ПОЛОВИЧАН УСПЕХ - ПОРАЗ ОД МОЛДАВИЈЕ, ПОБЕДА ПРОТИВ СЛОВЕНИЈЕ

Након што су у 1. колу Иран и Јерменија поражени од много слабијих рејтинг противника, иста непријатност се десила и нашој екипи. Поражени смо од Молдавије - 3:1, у мечу у коме смо имали чему да се надамо.

Поподневно 3. коло смо против Словеније, све време, контролисали игру и победу, која је могла бити изражена већим резултатом (Веља је пропустио у 102. потезу добитак, после грешке противника, Лука је имао бољу топовску). На крају победа најмлађег Стефана Тадића, уз три ремија Велимира Ивића, Луке Будисављевића и Милоша Милошевића за коначних 2,5:1,5.

Све победе и 6 бодова имају велики фаворит Узбекистан, Белорусија, Индија и САД. Кина, Русија и Казахстан имају по 5, а Србија је на деоби 8. места са 4 бода.

100. РОЂЕНДАН НШК (НОВИ САД): ПОБЕДА ПРОТИВ МЛАДЕ ЕКИПЕ ИЗ ТУРСКЕ

Једна од свечаности прославе 100. рођендана Новосадског ШК је био и меч против селекције младих играча из Турске. Играо се двокружни шевенишки систем по пет играча, 90'+ 30". Домаћини су победили по меч-бодовима 12:8, а по поенима 26:24.

За НШК су наступили - ФМ Вук Савановић (7,5 из 10), ФМ Небојша Сомборски (7), Синиша Ремецки (4,5), ИМ Анђелко Драгојловић (4,5) и ФМ Миодраг Јевтић (2,5).