Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 01.12.2018

ОМЛАДИНСКА ОЛИМПИЈАДА (КОНИЈА-ТУРСКА): ПОБЕДА ПРОТИВ НЕМАЧКЕ ЗА ДЕОБУ 7. МЕСТА

У 8. колу омладинске олимпијаде у Конији, репрезентација Србије је постигла вредну победу 2,5:1,5 против Немачке. ФМ Лука Будисављевић је, у свега двадесетак потеза казнио слабљење одбране белог краља, док је ФМ Милош Милошевић, после напада на противничког краља, освојио даму за топа и добио у 40. потезу. На 1. табли ИМ Велимир Ивић је ремизирао, након што је целу партију имао минималну предност, али недовољну за игру на победу. Србија сада има 10 меч бодова (8 5+ 0= 3-).

Дерби кола, а вероватно и одлучујући меч Олимпијаде, добио је први фаворит Узбекистан - 2,5:1,5 против Ирана. Кина је, победама на "црним" таблама, била боља од Украјине 3:1, док су Индија и Израел, минималним резултатом 2,5:1,5, били бољи од Азербејџана и Француске.

Табела после 8. кола: Узбекистан 14, Кина 13, Иран и Индија 12, Израел и Белорусија 11, Јерменија, Казахстан, Украјина, Азербејџан, Русија, СРБИЈА, Француска и Грчка 10.

У недељу, рано ујутро, се игра последње 9. коло.

ОМЛАДИНСКА ОЛИМПИЈАДА: ПРОТИВ АЗЕРБЕЈЏАНА У 9. КОЛУ

Наступ на Олимпијади до 16. година Србија закључује против 4. носиоца екипе Азербејџана.

Освајачи медаља ће бити одлучени у мечевима Узбекистан - Кина, Индија - Иран и Израел - Белорусија.

НОВЕМБАРСКИ ЦУГЕР (НОВИ САД): ДЕЈАН ЛЕСКУР 6 ИЗ 7

Победник новембарског цугера у Новом Саду, 35 играча, 7 кола, 10'+ 5", је ИМ Дејан Лескур на 6 поена, без пораза. Пола поена мање су освојили Александар Топалов, Милан Поповић, ФМ Слободан Бојковић и ФМ Вук Савановић. Следе ИМ Шарић 5, Торбица и Десница 4,5.

Турнир је организовао Дане Баста, а судио Алмир Гагић.