Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 16.12.2018

ЛОНДОН КЛАСИК: ОДЛУКЕ ПОНОВО У УБРЗАНОМ ШАХУ

Обе партије другог кола, за 1. и за 3. место, су завршене нерешено, тако да ће питање победника бити решено у сутрашњим партијама по убрзаном темпу. Играће се 2 рапид партије - 25'+ 10" (вредност поена је 4 бода) и 4 брзопотезне партије - 5'+ 3" (вредност поена је 2 бода). Побеђује играч који освоји 15 бодова, а у сваком случају ће се играти свих 6 партија. Наравно, у случају нерешеног резултата 14:14, играће се "армагедон" партија.

После две партије по "спором" темпу резултати по бодовима су: Накамура - Вашје Лаграв 6:6, Ароњан - Каруана 6:6.

5. САНВЕЈ ОПЕН (СИЏЕС ШПАНИЈА): ПОБЕДА ИНЂИЋА У БУРНОЈ ПАРТИЈИ ПРОТИВ ЖВМ ВАИСХАЛИ - ПОРАЗ ГУКЕША

И трећи противник у три кола Санвеј опена из Индије. Првак Србије ВМ Александра Инђића је одиграо оштро отварање и буран карокан против ЖВМ Ваисхали, који је окончан матним нападом тешким фигурама по "х" линији, у 31. потезу. Инђић сада има 2,5 поена.

Андрејкин, Сасикиран, Адли и Лагард су победили, баш као и Вокатуро против Гукеша, чиме је млади Индијац знатно умањио шансе да освоји 3. бал и постане најмлађи велемајстор у историји шаха.

9. ШАРЏА ОПЕН ЗА ЖЕНЕ: ЗНАЧАЈНА ПОБЕДА АДЕЛЕ ВЕЛИКИЋ - 4 ИЗ 4!

Један од дербија 4. кола 9. Шарџа опена за жене припао је ЖИМ Адели Великић. Адела је искористила непрецизности ЖВМ Абдуле (Азербејџан) у средишњици и, претећи да зароби даму, освојила фигуру и добила партију у 33. потезу ређе играног будимпештанског гамбита. Са 4 из 4 Адела Великић је прва на табели, у друштву са ЖВМ Гу (Кина), ИМ Корне (Литванија), ЖВМ Кулкарни (Индија).

ЖИМ Љиља Дрљевић је очекивано победила ал Гафри (Оман) и са 3 поена се прикључила врху табеле.

25. ЗАДАР ОПЕН: ТРИ ВРЕДНА РЕМИЈА ТИЈАНЕ БЛАГОЈЕВИЋ

ЖИМ Тијана Благојевић (2208) је постигла три вредна ремија на старту 25. Задар опена, 68 играча, 9 кола на 90'(40) + 30'(>40) + 30", против играча са рејтингом 2393 ФМ Јакић (Хрватска), 2342 ФМ Пашевски (Пољска) и 2337 ИМ Нестер (Украјина).

НИШ 2018.: ПЕТ ИЗЈЕДНАЧЕНИХ - МАРИО ЛИВАЈА ПОБЕДНИК

На рејтинг турниру Ниш 2018.г., 32 играча, 5 кола на 120 минута, наградни фонд 41.500 динара, пет играча је имало по 4 поена, а најбољи по бухолцу је био ФМ Марио Ливаја. Слабије додатне услове на деоби 1.-5. места су имали Драган Петровић, ИМ Бранимир Максимовић, Александар Аранђеловић и ФМ Немања Живковић. Пола поена мање су освојили Вања Нађ и Радивоје Ђурић.

ЦУГЕР "КАИСА КОМЕРЦ" (ЗЕМУН): ЛАЈТХАЈМ ИСПРЕД СРЕДОЈЕВИЋА

На Каиса комерц цугеру у Земуну, 22 учесника - 15 кола на 5 минута, ВМ Борко Лајтхајм је, захваљујући победи у директном сусрету протв ИМ Ивана Средојевића, освојио 1. место. Оба играча су сакупили по 13,5 поена. Трећи је ФМ Шкаре са 11,5 поена. Мариновић је сакупио 10, Стаматовић и Челенковић 9,5, ИМ Остојић и Гаврић по 9, ...