Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 18.12.2018

5. САНВЕЈ ОПЕН (СИЏЕС ШПАНИЈА): БРАВО ЗА ИНЂИЋА - ПОБЕДА ПРОТИВ КУЛАОТСА ЗА 4,5 ИЗ 5!

Туристички центар јужно од Барцелоне, Сиџес, место је 5. Санвеј опена, 10 кола са преко 27.000 евра наградног фонда (5.000, 3000, ...) са 183 учесника.

Првак Србије ВМ Александар Инђић скоро савршено је одиграо прву половину турнира. У 5. колу црним фигурама је потпуно надиграо естонског велемајстора Каида Кулаотса - интересантна сицилијанка у којој је превагу црном донела активна игра по "а" и "х" линији.

Инђић је са 4,5 поена у самом врху табеле.

9. ШАРЏА ОПЕН ЗА ЖЕНЕ: БУЛМАГА ЗАУСТАВИЛА АДЕЛУ ВЕЛИКИЋ - ПЕТА ПОБЕДА ЉИЉЕ ДРЉЕВИЋ

Водећа на табели ЖИМ Адела Великић поражена је у дербију 7. кола Шарџа опена од ИМ Ирине Булмаге (Румунија) у 36. потезу француске одбране, након што је, у приближно једнакој позицији, запала у велике проблеме са недостатком времена.

Адела има 5,5 поена и држи 3. место на деоби 3.-9- места.

ЖИМ Љиља Дрљевић је победила Ингрид Брејброк (Норвешка) чиме је, са 5 поена дошла до 11. места ( деоба 10.-21. места).

На прва два места су Булмага са 6,5 поена и ИМ Шчепковска (Пољска) са 6 поена.

У 8. колу Адела је бела против првог рејтинг носиоца ВМ Монике Сочко (Пољска), док је Љиља црна против младе наде Казахстана Арнаш Бауржан.

ЕЛГОИБАР МАСТЕРС (ШПАНИЈА): АЛЕКСА СТРИКОВИЋ ДРУГИ

На бергеру десеторице - Елгоибар мастерсу - наш велемајстор са боравком у Шпанији Алекса Стриковић, је освојио 2. место са 6 поена. Њега је у финишу турнира претекао ВМ Пол Велтен (Француска) за пола поена. 3.-6. места су поделили ВМ Оратовски (Израел), ИМ Хуегра (Шпанија), ЖВМ Карина Амбарцумова (Русија) и ИМ Морено Руиз (Шпанија) са 5 поена.