Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 19.12.2018

9. ШАРЏА ОПЕН ЗА ЖЕНЕ: АДЕЛА ВЕЛИКИЋ ПОБЕДИЛА МОНИКУ СОЧКО

Најважнији резултат 8. кола опена у Шарџи је победа експрвакиње Србије Аделе Великић (2298) против фаворита број један ВМ Монике Сочко (Пољска). Адела је у 83. потезу реализовала предност две фигуре и пешака против топа и сада има 6,5 поена, +35 поена рејтинга и норму за женског велемајстора.

На табели води ИМ Ирина Булмага (Румунија) са 7 поена, а са Аделом Великић, 2.-4. места деле, ИМ Сопико Кукашвили (Грузија) и ИМ Карина Шчепковска (Пољска). Сутра је Адели противница ЖВМ Гу (2295, Кина).

ЖИМ Љиља Дрљевић је поражена од Арнаш Бауржан (Казахстан) и са 5 поена је на деоби 22. места. Љиља је сутра фаворит против Саре Нас (Норвешка).

5. САНВЕЈ ОПЕН (СИЏЕС ШПАНИЈА): ОПРЕЗНА ИГРА И РЕМИ ИНЂИЋА

На првом столу 6. кола Санвеј опена првак Србије ВМ Александар Инђић и ВМ Сарин Нихал (2576, Индија), ремизирали су после 29 потеза обострано опрезне игре у шпанскоој партији. У преостала два дербија кола, ВМ Лопез Мартинез (Шпанија) је залутао дамом у нападу на црног краља и у 32. потезу предао ВМ Алонсу (Шпанија), док је ВМ Мануел Петросјан (Јерменија) довео пред мат још једног шпанског велемајстора - Сантоса Латасу.

Тако са 5,5 поена воде Алонсо и Петросјан, док је Инђић у групи играча са 5 поена.