Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 20.12.2018

5. САНВЕЈ ОПЕН (ШПАНИЈА): БРЗ РЕМИ ИНЂИЋА - 4.-8. СА 5,5 ПОЕНА

Првак Србије ВМ Александар Инђић, играјући на 3. столу у 7. колу је "узео тајм-аут". Црним фигурама је брзо ремизирао са ИМ Тиграном Харутјунијаном (2528, Јерменија).

Воде Сасикиран (Индија), Алонсо Росел (Шпанија) и Петросјан (Јерменија) са 6 поена. Инђић је на деоби 4.-8. места са Андрејкином, Иванчуком, Харутјунијаном и Едуаром.

Подсетимо, опен у Сиџесу се игра у 10 кола, за наградни фонд преко 27.000 евра (прва награда је 5.000).

У 8. колу наш првак је бели против француског велемајстора Едуара (2644).

9. ШАРЏА ОПЕН ЗА ЖЕНЕ: ПОРАЗ АДЕЛЕ ВЕЛИКИЋ ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА У ЦАЈТНОТУ - ПОБЕДА ЉИЉЕ ДРЉЕВИЋ

У 22. потезу партије Гу - Великић (карокан) оцена компјутера је била -2,03. Адела је освојила скакача за три пешака, са добрим изгледима за напад, али и сенком у погледу на преостало време - 4,22 минута. Нажалост у следећих 9 потеза, у цајтноту који се максимално погоршао, направила је неколико крупних погрешака и изгубила.

Наша друга представница ЖИМ Љиља Дрљевић је, после предузиљиве игре, победила Сару Нас (Норвешка) у 33. потезу.

Према томе, овогодишњи наступ српских шахисткиња је био веома запажен. Адела Великић је добар део турнира водила - на крају 6. место са 6,5 поена (победа је доносила 1. место, јер је имала убедљиво најбољи бухолц). Љиља Дрљевић, 6 поена, на деоби 14.-26. места, по бухолцу је 24. од 120 учеснива.

Победница турнира је ИМ Ирина Булмага (Румунија) са 7,5 поена, следе Шчепковска (Пољска), Кукашвили (Грузија), Гу (Кина) и Кулкарни (Индија) са 7 поена.

25. ЗАДАР ОПЕН: СОЛИДАН НАСТУП ТИЈАНЕ БЛАГОЈЕВИЋ

У протеклих 7 кола ЖИМ Тијана Благојевић је, против једног ВМ (Мишо Цебало), три интера и три ФМ, остварила 6 ремија и пораз и са 3 поена држи 2. место међу женама (води Салимова, Бугарска). Има перформанс 2284 и + 12 поена рејтинга.