Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 22.12.2018

ХОТЕЛ МЕТРОПОЛ (БЕОГРАД): 4. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР "МОМА ВУЧИЋЕВИЋ"

У недељу у 13 часова почиње шаховски догађај године у брзопотезном шаху Србије - 4. меморијални брзопотезни турнир "Мома Вучићевић", 15 кола на 3'+ 2". Организатор - ОШК "Београд", чији је Мома био дугогодишњи члан, данас је објавио званичну листу учесника. Од око 350 пријављених, учествоваће 279 играча из 7 држава, 25 велемајстора (плус 2 ЖВМ), 42 интера (плус 7 ЖИМ) и 59 ФИДЕ мајстора (плус 5 ЖФМ).

Наградни фонд је 306.000 динара (45.000, 36.000, 30.000,...) - 10 редовних и 10 специјалних награда.

5. САНВЕЈ ОПЕН (СИЏЕС ШПАНИЈА): РЕМИ ПЕТРОСЈАНА И ИНЂИЋА

У Сиџесу, туристичком месту јужно од Барцелоне одиграно је, претпоследње 9. коло 5. Санвеј опена за наградни фонд од преко 27.000 евра.

После 25 потеза опрезне игре у бенонију, Мануел Петросјан (2565, Јерменија) и Александар Инђић су ремизирали понављањем позиције. Само је Едуар (Француска) победио Сосу (Аргентина) од мечева на првих 8 столова, тако да табела није значајније измењена. Воде Алонсо Росел (Шпанија), Андрејкин (Русија), Едуар (Француска) и Иванчук (Украјина) са 7 поена. Водећи квартет, са 6,5 поена, следи велика група играча, међу којима је и Инђић (без пораза - 4+ 5=, са одличним Бухолцом је на 7. месту).

Последње коло се игра у недељу ујутро од 9,30.

АЛЕКСАНДАР ИНЂИЋ ИЗ ШПАНИЈЕ ПУТУЈЕ У СТ. ПЕТЕРСБУРГ. ПОРЕД ЊЕГА НА КИНГ САЛМАН РАПИД И ЦУГЕР ПРВЕНСТВУ СВЕТА СРБИЈУ ПРЕДСТАВЉА И ЖИМ ТЕОДОРА ИЊАЦ. СРЕЋНО!

25. ЗАДАР ОПЕН (ХРВАТСКА): ДУШАН ЂОРИЋ 5, ТИЈАНА БЛАГОЈЕВИЋ 3 ПОЕНА

Двоје представника Србије на 25. Задар опену (Хрватска), постигли су очекиване резултате према рејтингу - ФМ Душан Ђорић је сакупио 5 поена из 9 партија, а ЖИМ Тијана Благојевић је посустала у финишу и турнир завршила на 3 поена.

Победио је пољски ИМ Марсин Крижановски са 7 поена.

РАДНИЧКИ (БЕОГРАД): КАДЕТСКИ РАПИД ТУРНИР БИЈЕЉИНА - БЕОГРАД

Пријатан кадетски турнир 19 играча из Бијељине и Београда, 6 кола на 15 минута, организовали су Владо Стојановић и Драган Котевски. Међусобним ремијем, са 5,5 поена, победили су Борис Станковић и Алексеј Новаковић. Следи тројка гостију Емануел Лазић, Ђурђица Козомара и Анастасија Станкић са 4 поена. По 3,5 поена су освојили Душан Козомара, Емилија Лазовић и Радо Миловановић. Сви учесници су награђени вредним шаховским књигама, ШК "Партизан" им је даровао постер-календаре, а дружење је завршено заједничким сликањем и ручком.

2. КАДЕТСКИ ТУРНИР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ (БЕОГРАД): БОРИС СТАНКОВИЋ 7 ИЗ 7

Други позивни кадетски турнир Црвене звезде, 23 играча - 7 кола, са свих 7 победа је освојио Борис Станковић (Раднички). Лука Ристић (Црвена звезда) је други са поеном мање, а трећи је био Марко Милановић из Панчева са 5 поена. Следе Александар Кутањац 4,5, Стефан Цревар, Алексеј Новаковић, Данило Бјелица, Алекса Петровић, Милош Гвозденовић, Војин Митровић, Стефан Живановић и Борис Рајлић сва са 4 поена.