Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 23.12.2018

4. МЕМОРИЈАЛ "МОМА ВУЧИЋЕВИЋ" (БЕОГРАД): ДАН ЗА ТРИЈУМФ НОВАКА ЧАБАРКАПЕ

Изненађење "на папиру", али убедљив за таблом - са поеном предности, без пораза, 12,5 поена из 15 партија, ИМ Новак Чабаркапа је освојио 4. меморијал Мома Вучићевић - победнички пехар и 45.000 динара.

Изгубљених поен и по на старту, један од наших најбољих шахиста, ВМ Иван Иванишевић, није успео надокнадити и са 11,5 поена је освојио 2. место. ВМ Душан Поповић и ИМ Иван Маринковић су, такође, сакупили 11,5 поена, са слабијим бухолцом. По 11 поена су имали ВМ Миљковић, ИМ Златановић, ВМ Перуновић, ВМ Савић, ФМ Савановић, ВМ Дамљановић и ИМ Соломуновић.

Успешан наступ, пред одлазак на светско рапид и брзопотезно првенство, је имала ЖИМ Теодора Ињац - са 9,5 поена је прва шахисткиња Меморијала. ЖИМ Љиља Дрљевић је друга са 8,5 поена, колико је сакупила и ЖВМ Ирина Чољушкина.

ИМ Вук Ђорђевић, 10 поена, је најуспешнији омладинац до 20 година, други и трећи су ВМ Милан Зајић и ФМ Бојан Максимовић, са по 9 освојених поена.

Најуспешнији играч ОШК "Београд" је ФМ Иван Мартић са 10 поена.

Награђени ветерани су ВМ Душан Рајковић, Божидар Мариновић и ВМ Горан Чабрило.

Велика захвалност 279 учесника породици Моме Вучићевића и ОШК "Београд" на овоме што Турнир четврту годину постоји и што га сваке године унапређују.

Висок ниво турнира одржала је и наша врхунска судијска постава, коју су предводили међународне судије Небојша Баралић и Петар Катанић-Вујић.

5. САНВЕЈ ОПЕН (СИЏЕС, ШПАНИЈА): ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ПЕРАЛТОМ (АРГ) 7. АЛЕКСАНДАР ИНЂИЋ СА 7,5 ПОЕНА

Сјајан турнир ВМ Александра Инђића - 5 победа - 5 ремија, за 7,5 поена, на деоби 2.-8. места, по бухолцу 7.

У последњем колу Инђић (2620 + сада освојених 9 поена рејтинга) довео ВМ Фернанда Пералту (2584, Аргентина) пред мат, после оштро вођене партије са доста неочекиваних удара.

Изненађење турнира је прво место, тек 27. фаворита, домаћег велемајстора Алвара Алонса са 8 поена, пола поена више од Инаркијева и Андрејкина (Русија), Сасикирана (Индија), Драгњева (Аустрија), Сантоса (Шпанија), ИНЂИЋА и Иванчука (Украјина).

"ТРЕЋА СУБОТА" ЂЕНОВИЋИ (ЦРНА ГОРА): БОШКО АБРАМОВИЋ ПОБЕДНИК ИМ ТУРНИРА

Члан Црвене звезде ВМ Бошко Абрановић победник је ИМ бергера 10 играча у Ђеновићима, са 6,5 поена, пола поена више од ФМ Ороша (Мађарска), ИМ Владе Јаковљевића (БиХ) и Ом (Индија).

На ВМ бергеру победила је Гркиња ИМ Чолакиду са 7 поена, чиме је испунила норму за велемајсторски бал. ИМ Велимир Ивић је други са 6 поена, а 3. и 5. место су освојили ИМ Петар Бенковић и ВМ Михајло Стојановић са једним плусом, 5 поена.