Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 12.01.2019

ТАТА СТИЛ МАСТЕРС (ВАЈК АН ЗЕ): ДВЕ ПОБЕДЕ ЦРНИХ

Данас је у Вајк ан Зеу (Холандија) одиграно 1. коло Тата стил мастерса, турнира 21. категорије са просечним рејтином 2753. Међу првима су завршене одлучене партије - Ананд је одлучујућу предност стекао темпо-потезом пешака у 21. потезу, којим је захватио јаку иницијативу на краљевом крилу и добио Јордена ван Фореста већ у 28. потезу.

Изгледало је да је Аниш Гири (Холандија) у врхунској форми, нарочито након одличних игара у свом родном граду - Ст. Петерсбургу, на првенству света у убрзаном шаху, али се већ у 18. потезу прекомбиновао, изгубио фигуру и предао Јану Непомњашчију у 26. потезу. Динг и Карлсен се ремизирали после необичног отварања, али равноправне игре током целе партије.

4. ШОЋИН МЕМОРИЈАЛ (СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА): 48 ИГРАЧА СА ТИТУЛОМ - 17 ВЕЛЕМАЈСТОРА

Сутра, у недељу - 11,30, почиње један од најјачих цугера у Србији - 4. меморијал Слободан - Шоћа Мартиновић. Игра се 13 кола на 3'+ 2", за наградни фонд од 186.000 динара, десет редовних (30.000, 20.000, 15.000,...) и велики број специјалних награда. Турнир се рејтингује код светске шаховске федерације у категорији за брзопотезни шах.

Пријављено је 136 играча, 48 са међународним титулама, 17 велемајстора, међу којима су и сва три досадашња победника - Иван Иванишевић, Бранко Дамљановић и Мирослав Миљковић.

Под покровитељством СО Смедеревска Паланка и Максмедија групе, директор турнир је Стеван Мартиновић, а судијску екипу предводе Небојша Баралић и Бранислав Шухартовић.

МЕЧ ЗА ПРВАКА СВЕТА У АНТИШАХУ АНРЕЈИЋ - ОГУЛ: ОДЛУКА У ФЕБРУАРУ

Након 20 одиграних партија меча за првака света у антишаху (једи, једи), резултат меча Андрејић - Огул (Турска) је 9,5 : 10,5. Прву серију од 10 партија на 2'+ 5" Огул је добио убедљиво 7 : 3, али му се данас Владица Андрејић реванширао победом од 6,5 : 3,5.

Одлучујућа серија од 10 партија ће се играти почетком фебруара.