Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 13.01.2019

ШОЋИН МЕМОРИЈАЛ (СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА): ЧЕТВРТИ ПОБЕДНИК НИКОЛА СЕДЛАК

Одлучујућу партију 13. кола и 4. меморијала Слободан - Шоћа Мартиновић, ВМ Никола Седлак је добио, чиме је великог ривала, победника 1. меморијала ВМ Ивана Иванишевића, претекао за пола поена и, са 10,5 поена (10+ 1= 2-) освојио пехар победника. Треће место је, после киксева на старту (2,5 из 5), освојио ВМ Дејан Пикула, такође са 10 поена. По 9,5 поена су сакупили - ВМ Бранко Дамљановић (најбољи старт - 7,5 из 8), ИМ Марко Ненезић, ВМ Борко Лајтхајм, ВМ Синиша Дражић и ВМ Данило Милановић. Следе ВМ Дашзегве Схаравдорј (Монголија), ВМ Милош Перуновић и ФМ Илија Грубишић са по 9 поена.

Најуспешнија шахисткиња је ЖИМ Љиља Дрљевић са 8 поена, друга је ЖИМ Маја Величковски-Нејковић са 6, а трећа ЖИМ Лена Миладиновић, са истим бројем поена.

ВМ Душан Рајковић је најуспешнији ветеран са 8,5 поена, пола поена мање је сакупио ВМ Владимир Костић, а трећи је био ИМ Зоран Новоселски са 7,5 поена.

Омладинци до 20 година: ФМ Станко Влајковић 8,5, Марко Ивановић 8 и Уртсаик Агибилек (Монголија) 7,5.

Најбољи домаћи играч је ВМ Ненад Ристић, омладинка Миа Јовановић и кадет до 14 година Александар Радојичић.

Наступило је 137 играча, 51 са међународним титулама, од тога 16 велемајстора.

Директор турнира је био Стеван Мартиновић, а судијску екипу су предводили међународне судије Небојша Баралић и Бранислав Шухартовић.

ТАТА СТИЛ МАСТЕРС (ХОЛАНДИЈА): И ДАЉЕ САМО ЦРНИ ПОБЕЂУЈУ

Куриозитети у прва два кола Тата стил мастерса у Вајк ан Зеу - вође белих фигура нису добили партију. Резултат Бели : Црни 0:4 (уз 9 ремија, а у партији која је још у току, Семјуел Шенкланд, као црни, покушава да реализује пешака више у завршници по једног скакача), и - оба домаћа играча поражена у 1. колу су узвратили - Гири је "оголио" Крамниковог краља и добио у 42. потезу, а Јорден ван Форест је у цајтноту (!? - 100 минута за 40 потеза) код прве временске контроле био присебнији и добио Јан-Кшиштофа Дуду.