Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 24.01.2019

БЕОГРАД: СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР ЗА СТУДЕНТЕ И ПРОФЕСОРЕ

У уторак, 29.јануара 2019.г. од 16 часова, на Православно богословском факултету се одржава Светосавски турнир за студенткиње, студенте и професоре факултета, академија и високих школа Београда. Играће се 7 кола, темпо 10'+ 5", а најбољи обезбеђују учешће на финалном турниру - Трофеју Верице и Срећка Недељковића.

Организатори - Универзитетски спортски савез Београда, Православни боогословски факултет, ШК "Студентски град" и ШК "Богослов" су обезбедили новчане награде за победнике и најбоље пласирану студенткињу, пехаре, медаље, дипломе и графике, књиге, ...

ГИБРАЛТАР ОПЕН: ПРОПУСТ АЛЕКСАНДРА ИНЂИЋА - ПОРАЗ ВАСЕ БЛЕСИЋА

Позиције српских играча после двадесетак потеза трећег кола Гибралтар опена су давале основе за оптимизам, али је уследио пад у игри и коначном резултату. Првак Србије ВМ Александар Инђић је испустио велику предност и "само" ремизирао, као црни, против ВМ Дронавали Харике, једне од најбољих шахисткиња Индије.

ФМ Васо Блесић је добро "отворио" каро-кан, али је потом изгрешио и у 27. потезу предао Рауфу Мамедову (2703, Азербејџан).

Инђић сад има 2 поена, а Блесић 1.

Испратили смо и не тако лоше издање аматера из Нигерије - после две победе против велемајстора 2500+, Коладе Онабогун је изгубио завршницу истобојних ловаца против првог фаворита Максим Вашје-Лаграва (Француска).

Од 251 учесника, све три стартне победе имају само Навара (Чешка), Јумабајев (Казахстан), најјача Иранка ИМ Кадемалсхаријех, Деац (Румунија) и Пап (Мађарска), а разлог је чак девет ремија на почетних десет столова!