Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 25.01.2019

ЗАКАЗАНЕ СКУПШТИНЕ ШАХОВСКОГ САВЕЗА БЕОГРАДА - РЕДОВНА И ВАНРЕДНА 17.02.19.Г.

За недељу 27.01.2019.г. у 12 часова је заказана редовна скупштина Шаховског савеза Београда у Делиградској 27, али је већ извесно да се главна дешавања померају за 17.02.2019. г. у 17 часова, када ће се гласати о (не)поверењу постојећем руководству ШСБ. Иницијатори захтева, 25 Клубова, су образложили осам разлога за опозив. Цитирамо (алинеја 2.) ... "упадљиво игнорисање и избегавање присуства председника ШСБ свим најважнијим манифестацијама савеза", (3)..."избор на најважнија места у управљачким структурама људи који нису чланови ШСБ", (4) ..."сукоб интереса извршног директора ШСБ Марије Лукић, као и због организационих пропуста које је направила одсуствујући са посла због суђења турнира у иностранству" (крај цитата по деловима алинеја 2., 3.и 4.).

ГИБРАЛТАР ОПЕН: ПОБЕДА АЛЕКСАНДРА ИНЂИЋА ЗА 3 ИЗ 4!

Првак Србије Александар Инђић је сва четири пута парован са противницима из Индије! Има 3 поена, без пораза. Белим фигурама је сигурном игром победио, једног од "долазећих клинаца", ИМ Гупта Приту (14). Инђић је освојио пешака на даминој страни, али је партија решена пробојем "х" пешака према осмом реду.

Чех Навара је победио Деаца и једини од 251 играча има 4 из 4! Кадемалсхаријех је, после 3 из 3, успешно парирала Ароњану и ремизирала оштру енглеску партију у 37. потезу.

Васо Блесић је ремизирао са Абдулрахманом Абдулрахимом (2224, Нигерија) и има 1,5 поен са +4 поена рејтинга.

СПЕЦИЈАЛНО - ТАТА СТИЛ: ДА ЛИ ЈЕ ШЕНКЛАНД ПРЕДАО ПОЗИЦИОНИ "ПАТ" РЕМИ? "ВЕРОВАТНО" ЈЕСТЕ!

Обавезно погледајте завршну слику партије Гири - Шенкланд.

Црни је предао, али је позиција теоретски реми након што се црни краљ склони на поља "а8" до "ц8", а што бели не може спречити!!!???

ТАТА СТИЛ МАСТЕРС (ВАЈК АН ЗЕ): ГИРИ СТИГАО КАРЛСЕНА, КАКО ЋЕ КАРЛСЕН РЕАГОВАТИ?

Невероватна предаја Шенкланда, у реми позицији (са патним сликама), омогућила је Гирију да стигне Карлсена на првом месту!

Сад је очито да је Мамеђаров потпуно ван форме и да није случајно при дну табеле. Видит је, као црни, сачувао жртвованог пешака у дамином гамбиту, стекао јаку иницијативу тешким фигурама и добио у 30. потезу. Овим поразом Мамеђаров је, поред губитка 3. места на рејтинг листи, пао испод границе од 2800 поена.

Рађабов и Карлсен су мирном игром ремизирали сицилијанку у 25. потезу, што је искористио Непомњашчи и, победом над Федосејевим, пришао светском прваку и Гирију само на пола поена заостатка.