Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 13.03.2019

ЕКИПНО ПРВЕНСТВО СВЕТА (АСТАНА - КАЗАХСТАН): КИНЕСКИЊЕ ПРВАКИЊЕ КОЛО ПРЕ КРАЈА

Победама на "белим" таблама против САД Тан и Леи, уз два ремија, женска екипа Кине је, коло пре краја, бриљантно освојила титулу првака света и златну медаљу. Кина је победила свих осам досадашњих противника и сутра растерећено игра против Украјине, којој медаља зависи од овог, али и резултата меча Грузија - Русија. Русија је тренутно друга са 13 бодова и 24 поена и треба јој само поен да теоретски обезбеди бар бронзану медаљу. Трећа Украјина има 12 бодова (20 поена), а четврта Грузија 11 (21), након што су изгубиле меч бод играјући против Јерменије 2:2.

ЕКИПНО ПРВЕНСТВО СВЕТА: РУСИЈА ПРВАК СВЕТА

Русија је са високих 3,5:0,5 победила Шведску и дошла до недостижних 14 бодова (8 6 2 0) и титуле светских првака. Деобу сребрне и бронзане медаље закомпликовала је Кина победом 3:1 против Енглеске, али и САД - одигравши 2:2 са Индијом. Табела после осмог кола је 2. Индија 11 (20,5), 3. Енглеска 11 (17,5) и 4. Кина 10 (18,5).

Расплет који се чини реалним је да Енглеска обезбеђује медаљу са било којом победом против Шведске. Кини, након киксева на старту првенства, ни висока победа не доноси ништа, ако Индија одигра бар 2:2 против Русије. Али, у случају пораза Индије и било које победе Кине, Индија остаје без медаље! Победа против Русије Индији доноси 2. место и сребрну медаљу.

51. ОСМОМАРТОВСКИ ТУРНИР (БЕОГРАД): САНДРА ЂУКИЋ КОМПЛЕТИРА ЛИСТУ УЧЕСНИЦА

Организациони одбор Турнира закључио је листу учесница, након што је ЖИМ Сандра Ђукић потврдила учешће. Девет учесница је познато од раније - ЖИМ Александра Димитрова и ЖВМ Галина Струтинскаја (Русија), ЖВМ Маргарита Војска (Бугарска), ЖИМ Катерина Мичел (Индија) и наше ЖВМ Ирина Чољушкина, ЖВМ Светлана Придњикова, ЖВМ Ана Бендераћ, ЖИМ Љиља Дрљевић и ЖФМ Јована Срдановић. На турниру се могу освојити балови за титуле ЖИМ и ЖВМ.

Свечано отварање и 1. коло (игра се у ресторану "Сер Жил" на Бањици) је у недељу 17. марта 2019. године.