Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 16.03.2019

У СУСРЕТ ШАХОВСКИМ ДЕШАВАЊИМА

Седмицу пред нама обележиће два врхунска шаховска догађаја!

ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ (СКОПЉЕ): СРБИЈА ДРУГА ПО БРОЈУ ИГРАЧА

У понедељак 18. марта у Скопљу стартује 11 кола појединачног првенства Европе на ком учествује 365 играча из 42 државе. Најбројније је заступљена Русије (48 играча) одакле долазе прва три рејтинг фаворита - Владислав Артемијев (2736), Јевгениј Томашевски (2705) и Данил Дубов (2703), а исти рејтинг имаји и Владислав Коваљов (Белорусија) и Иван Шарић (Хрватска).

Србија је, уз Турску и домаћина, друга по броју пријављених - 23. Наше предводи првак Србије Александар Инђић (са рејтингом 2620 - 48! фаворит), те три млада играча у успону Велимир Ивић, након победе на полуфиналу државе, Милан Зајић и Михајло Радовановић. Ту су и репрезентативци слепих и слабовидих Павле Димић, Дамјан Јандрић и Стефан Јањић. Чланице женске репрезентације које наступају у Скопљу су Јована Ерић и Теодора Ињац. Од кадетских првака наступају Милош Милошевић и Стефан Тадић...

Срећно!

51. ОСМОМАРТОВСКИ ТУРНИР (БЕОГРАД): ПРВО КОЛО ВЕЛЕМАЈСТОРСКОГ ТУРНИРА - НЕДЕЉА ОД 17

Дугогодишњи, успешни, шаховски радници на челу са Дарком Божићем, Мирком Димитријевићем и Драганом Котевским, успели су, уз бројне проблеме и у кратком року, организовати Осмомартовски турнир и тиме одржати традицију дугу 51 годину.

Сутра од 9,30 часова, као увертира у Мајдану је свечаност "Краљице шахa", а у 17 часова, у ресторану Сер Жил на Бањици је свечано отварање, после чега почиње прво коло Бергера десет дама из Русије, Индије, Бугарске и Србије. Суди међународни судија Драган Бабић.

СЕЋАЊЕ НА ФИШЕРА (ЗЕМУН): У ПРИЛАЗУ 11 КОЛА НА 10 МИНУТА

Од 10,30 ШК "Земун" организује турнир Сећање на Фишера - 11 кола на 10 минута, прва награда 4.000 динара и књиге о Аљехину.

ШАХОВСКИ САВЕЗ БЕОГРАДА: ЦУГЕР 15 КОЛА ОД 17,30 НА СТАРОМ ДИФУ