Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 18.03.2019

ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ (СКОПЉЕ): ВЕЛИКЕ ПОБЕДЕ ДВА ГОРАНА - ТОДОРОВИЋА И АРСОВИЋА

Прво, од укупно 11 кола Првенства, започело је 307 играча (од најављиваних 365), од чега 21 са рејтинг листе Србије. Чини се да је већи значај од расподеле 100.000 евра наградног фонда (прва награда је 20.000 евра), бити пласиран до 22. места која обезбеђују учешће на светском купу у Ханти-Мансијску (Русија).

Свакако навијамо за првака Србије Александра Инђића, који је стартовао победом црним фигурама против шпанског ФМ Љобера Ајатса, али све честитке, за изненађење дана, иду ВМ Горану М. Тодоровићу на победи против 12. фаворита ВМ Павела Ељанова (2682, Украјина). Тодоровић је у шпанској партији, у свега 30 потеза, разбио одбрану белог и освојио даму и пешака за два топа.

Велику победу је постигао и ИМ Горан Арсовић против ВМ Ивана Салгада (2622, Шпанија), док је његов брат Зоран ремизирао са 17. носиоцем ВМ Алексејом Дрејевом (2662, Русија). Реми је постигао и млади крагујевачки интер Никола Радовановић, против ВМ Руслана Пономарјова (2667, Украјина), као и ВМ Синиша Дражић против младог немачког ВМ Матијаса Блубаума (2616). ВМ Милан Зајић је, очекивано, победио домаћег ФМ Александра Константинова (2079).

51. ОСМОМАРТОВСКИ ТУРНИР (БЕОГРАД): ПОБЕДА САНДРЕ ЂУКИЋ

Друго коло је обележила лепа победа црним фигурама ЖИМ Сандре Ђукић против ЖВМ Галине Струтинскаје (Русија). Ђукић је у двадесетак потеза освојила фигуру и у 38. потезу добила.

ЖИМ Александра Димитрова (Русија) је у примљеном дамином гамбиту сачувала жртвованог пешака, потом освојила квалитет и добила ЖВМ Маргариту Војску (Бугарска) у 27. потезу.

Домаћи велемајсторски дерби Ана Бендераћ - Ирина Чољушкина завршен је брзим ремијем.