Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 26.03.2019

ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ (СКОПЉЕ): МИЛАН ЗАЈИЋ ИСТРАЈАВА 5/8 - ИНЂИЋ ИВИЋ И НИКОЛА РАДОВАНОВИЋ 4,5/8

Од осам одиграних партија Милан Зајић је играо против седам велемајстора и има резултат 2 4 1. Са ремијем у 1. колу и 5 из 8 - последњи реми је против ВМ Лорена Фрозинеа (2652, Француска), остаје у шанси за висок пласман, нарочито због високог просечног рејтинга противника, што је први додатни критеријум за одређивање пласмана у групи са истим бројем поена.

Александар Инђић и Велимир Ивић имају по 4,5 поена (Инђић је изгубио од Руса ИМ Михаила Демидова (2520), а Ивић брзо ремизирао са Румуном ВМ Парлиграсом (2657). До "једног плуса" је дошао и ИМ Никола Радовановић након значајне победе црним фигурама против ВМ Јевгенија Романова (2512, Русија).

3. МАСТЕРС ОПЕН У ШАРЏИ (УАЕ): ТИЈАНА БЛАГОЈЕВИЋ И МИЛА ЖАРКОВИЋ 2,5 ИЗ 5

"Шаролико шаховско друштво" 178 учесника 3. мастерс опена у Шарџи, тако да обе наше представнице имају исти скор 5 2 1 2 и са 2,5 поена се налазе у средини табеле.

Са по 4,5 поена воде фаворити Инаркијев (Русија), Ванг (Кина), Гупта (Индија) и Магсодло (Иран), а и остали - Ле (Вијетнам), Фиер (Бразил), Федосејев (Русија),... су у близу са 4 поена.