Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 01.04.2019

ПРВЕНСТВО САД (СТ. ЛУИС): ХИКАРУ НАКАМУРА ПРВАК - ЏЕНИФЕР ЈУ 10 ИЗ 11!

Победа у последњем колу над Џефријем Сјунгом, донела је Хикару Накамури титулу првака САД са 8 поена. Домингез Перез и Фабиано Каруана су заостали пола поена иза првака, пошто су оба ремизирали своје партије последњег кола. Весли Со је четврти са 6 поена, колико је сакупио и петопласирани Семјуел Севијан.

Код жена Џенифер Ју је направила прави "Фишеровски" резултат 10 из 11, побегавши Татев Абрахамијан и Ани Затонски читавих 2,5 поена.

ШАХОВСКА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА (БЕОГРАД): КУП РЕКТОРА И НОВЕ НАДЕ ШАХА

У четвртак 4.4. у 16,30, у згради Ректората на Студентском тргу игра се престижни 7. Куп ректора - турнир на ком имају право учешћа професори, асистенти и студенти београдских факултета, академија и високих школа.

У недељу 7.4. од 13 часова Дом војске Србије је домаћин турнира "Нове наде шаха" у следећим категоријама:

- предшколска деца

- екипни турнир градова деце до 14 година

- турнир до 18 година

- појединачни турнир припадника војске Србије за трофеј војводе Живојина Мишића

- екипни турнир ИТ компанија

6. МЕМОРИЈАЛ ГАШИМОВА (ШАМКИР): КАРЛСЕН И КАРЈАКИН ПОВЕЛИ ТРКУ - ПРИДРУЖИО ИМ СЕ И ДИНГ

Ближе је истини написати да је Ананд "бацио" пола поена, него да је Карлсен победио. Исто као што је ближе истини да је Гири "организовао" напад на властитог краља, него да је Карјакин добио.

Било како било на табели су повели Карлсен и Карјакин са 1,5 поен.

Динг је добио "далеку" дамску завршницу у 77. потезу против Гришчука, тако да са 1,5 из 2 воде Карлсен, Динг и Карјакин.

ПРОЛЕЋНИ ОПЕН (БЕОГРАД): ИВАН ТИШМА СТИГАО СМОЛОВИЋА

После слободног дана, у хотелу Славија, одиграно је 7. коло пролећног опена. Мирољубиве резултате на прве две табле - ИМ Смоловић - ЖВМ Ирина Чољушкина и ФМ В. Костић - Шкаре, искористио је Иван Тишма и, победом против Марка Максимовића, стигао Смоловића на 1. месту са 5,5 поена. Шест играча има пола поена мање - Чољушкина, Пуцаревић, В. Костић, Шкаре, Анђелковић и Хлебец. Породично учешће на Опену - Ђорђе (бб), Нада и Ненад Трајковић су обележили са 3 поена у 7. колу.