Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 06.04.2019

13. ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ (БЕОГРАД): ИВИЋ И Н.НЕСТОРОВИЋ ПОВЕЛИ ТРКУ

ШК "Црвена звезда" је домаћин 13. првенства Србије на ком десет играча игра Бергер 90 минута за 40 потеза, плус 30 минута за преостали део партије са 30 секунди додатка. Три ремија и две победе "црних" - ИМ Велимир Ивић против ВМ Мирослава Марковића и ВМ Никола Несторовић против ВМ Миодрага Савића. Судије турнира су Бранка Вујић-Катанић и Милан Симић.

Пред почетак, један од главних фаворита, ВМ Милош Перуновић се повукао са турнира због породичне трагедије. Заменио га је ВМ Бранко Дамљановић.

21. ДУБАИ ОПЕН (УАЕ): СЈАЈНА ИГРА АЛЕКСАНДРА ИНЂИЋА ЗА 1. МЕСТО

Данашњи дупли програм ВМ Александар Инђић је сјајно апсолвирао 1,5 из 2 за укупно 5,5 из 6, чиме је задржао 1. место на табели - невероватно је да Инђић, Матлаков (Русија) и Кузубов (Украјина), поред истог броја поена, имају СВЕ додатне Бухолц услове идентичне, тако да деле 1.-3. места.

У сутрашњем 7. колу Инђић је црни против младог Иранца ИМ Табатабеија, док на првом столу играју Кузубов - Матлаков.

ЖИМ Тијана Благојвић има 3, а ЖИМ Мила Жарковић 2 поена.

6. МЕМОРИЈАЛ ГАШИМОВА (ШАМКИР): КАРЈАКИН СТИГАО КАРЛСЕНА - МАМЕЂАРОВ НА ЗАЧЕЉУ

Дан одмора је највише пријао Карјакину који је током целе партије имао предност против Ананда - до 52. потеза када је створио два везана слободњака на краљевом крилу и добио. Мамеђаров је вукао потезе веома брзо, али је и данас у 29. потезу изабрао погрешно место за даму и предао у 33. потезу, након губитка квалитета.

Пошто су Динг и Карлсен ремизирали, светског првака је на првом месту стигао Карјакин - 4 из 6, шест играча је на 50%, а уз Гирија, сада је на зачељу и Мамеђаров са 2 из 6.

РАПИД ОПШТИНЕ ПОЖЕГА: ПОБЕДНИК МИОДРАГ ПЕРУНОВИЋ

Рапид поводом дана општине Пожега, 65 играча, 9 кола на 15 минута, освојио је ИМ Миодраг Перуновић са 7,5 поена, пола поена више од ИМ Дејана Павловића. По 6,5 поена су сакупили 3. ИМ Борољуб Златановић и ИМ З. Арсовић, ИМ Новоселски, ФМ З. Маринковић, М. Ђокић, ИМ Којовић и ФМ И. Живковић.

ЦУГЕР ШСБ (БЕОГРАД): ГОРАН ШКАРЕ И САША КОЦИЋ НАЈБРЖИ

Редован цугер Шаховског савеза Београда на Старом ДИФ-у, 34 играча, 15 кола на 5 минута, се завршио победом два ФИДЕ мајстора, Горана Шкареа и Саше Коцића са 12 поена. Следе ИМ Јован Радловачки са 11, ИМ Раша Говедарица са 10 поена, ФМ Владимир Костић и Властимир Стојановић са 9,5 поена,