Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 07.04.2019

13. ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ (БЕОГРАД): ПЕТ РЕМИЈА У ДРУГОМ КОЛУ

Свих пет партија 2. кола 13. првенства Србије, наградног фонда 660.000 динара (прва награда 180.000 динара), завршено је ремијима. Поен и по, победама у 1. колу, имају Велимир Ивић и Никола Несторовић.

21. ДУБАИ ОПЕН (УАЕ): ТАБАТАБЕИ-ИНЂИЋ РЕМИ - КВАРТЕТ У ВОЂСТВУ

Два ремија на прва два стола и победа црним фигурама Едуарда Итурицаге (Венецуела) против Сетурамана (Индија), промовисали су квартет са 6 из 7 у вођству 21. Дубаи опена - Матлаков (Русија), Кузубов (Украјина), Итурицага (Венецуела) и Инђић - деле их по пола поена првог или другог Бухолца, као додатног услова.

У 8. колу Инђић је бели против Кузубова, а Итурицага против Матлакова.

Тијана Благојевић је победом прешла у горњи део табеле - има 4 поена, а Мила Жарковић, са само једном победом у седам кола, има 2,5 поена.

6. МЕМОРИЈАЛ ГАШИМОВА (ШАМКИР): ПОБЕДА КАРЛСЕНА ПРОТИВ ГИРИЈА ЗА ПРВО МЕСТО

Једина одлучена партија је била победа Карлсена против Гирија. У 19. потезу црни - Гири - је узео понуђену жртву пешака на "е3" и потпао под напад светског првака. Гирију је додатни проблем био страховит цајтног, вукао је потезе у последњим секундама пред "пад заставице", али у 38. потезу није стигао завршити потез пре истека времена.

Карлсен има 5 поена, Карјакин 4,5, шест играча је остало на 50% - 3,5 поена, а на зачељу су Мамеђаров са 2,5 и Гири са 2 поена.

ТРОФЕЈ "ЖИВОЈИН МИШИЋ" (БЕОГРАД): ПОБЕДНИК ТОМИСЛАВ РАДИВОЈЕВИЋ (ВОЈНИЦИ) - МИЛОШ МИЛОШЕВИЋ НАЈБОЉИ ОМЛАДИНАЦ

Дом војске у Београду био је домаћин серије добро посећених турнира:

Томислав Радивојевић је у конкуренцији 37 војника освојио Трофеј "Живојин Мишић" са 9,5 поена из 11 партија. Други је био Зоран Матејић са 9, а трећи Мирослав Боснић са 8,5 поена.

Међу 10 омладинки и омладинаца, убедљиво је победио ФМ Милош Милошевић са 8 поена, испред Марка Милановића и Милоша М. Станковића са 6 поена. ЖФМ Јована Срдановић је најуспешнија омладинка са 5 поена.

У конкуренцији осам градова, кадети на 8 табли, победио је Ниш са свих седам победа и 14 бодова, Нови Сад је имао 12, а Нови Београд 10 бодова.

8. МЕМОРИЈАЛ ЛАЈОШ СЕГИ (БАЈША): НАЂ ХЕЂЕШИ ПО БУХОЛЦУ

На 8. меморијалу Лајош Сеги, 80 играча, 9 кола на 15 минута, по 7,5 поена су освојили два интера - Балинд Нађ Хеђеши, који је проглашен за победника, са само пола поена бољим Бухолцем од Анђелка Драгојловића. Треће место је освојио Никола Скендеровић са 7 поена. Следе ФМ Михаљ, Масал, Ковач и Марија Драгојевић са 6 поена.