Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 08.04.2019

6. МЕМОРИЈАЛ ГАШИМОВА (ШАМКИР): ТАЧКА НА "i" - КАРЛСЕН ПОБЕДНИК

Дерби 8. кола и целог турнира светски првак Магнус Карлсен је решио у своју корист - из мало слабије позиције у сицилијанци, спровео је рокадни напад и приморао Карјакина на предају у 39. потезу. Гришчук је победио Навару, тако да је врх табеле: Карлсен 6, Гришчук и Карјакин 4,5...

21. ДУБАИ ОПЕН (УАЕ): ИНЂИЋ ДРЖИ ВРХ ТАБЕЛЕ

Нова, очекивана, серија ремија на првим столовима у 8. колу 21. Дубаи опена. Чврста игра, без превише ризика у партијама Итурицага (Венецуела) - Матлаков (Русија), Инђић - Кузубов (Украјина) - њима са на коти 6,5 придружио само Абдусаторов (Узбекистан) након победе над Адлијем (Египат).

У случају деобе прво одлучује међусобни сусрет, затим (што ће вероватно бити) Бухолц - наградни фонд је 50.000$ за 15 редовних награда које су недељиве! (13.000$, 7.000$, 5.000$,...).

13. ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ (БЕОГРАД): 15 1 11 3 - ВОДЕ ИВАНИШЕВИЋ, КОВАЧЕВИЋ И Н.НЕСТОРОВИЋ

ШК "Црвена звезда" домаћин је 13. сениорског првенства Србије. Турнир је очекивано уједначен - од 15 одиграних партија само једну су добили "бели", "црни" су победили три пута, а 11 партија је било без победника.

У 3. колу ВМ Иван Иванишевић је победио ИМ Велимира Ивића, а ВМ Александар Ковачевић другог ИМ на шампионату Новака Чабаркапу. Након трећине турнира са 2 поена воде Иванишевић, Ковачевић и Никола Несторовић.