Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 20.04.2019

ГРЕНКЕ ОПЕН (КАРЛСРУЕ): 956 УЧЕСНИКА - ВОДИ АЛЕКСАНДАР ИНЂИЋ 5 ИЗ 5

Серија од пет ремија на првих пет столова у 5. колу Гренке опена и на шестом столу победа ВМ Александра Инђића црним фигурама против ИМ Лова (2418, Сингапур), победом којом је Инђић избио сам на 1. место са 5 из 5! у конкуренцији 956 играча из 50 држава.

ГРЕНКЕ КЛАСИК (КАРЛСРУЕ): САМО КАРЛСЕН ПОБЕДИО У 1. КОЛУ

Светски првак доминира већ дуже времена на свим турнирима где се појави. У првом колу Гренке класика једини је забележио победу - црним фигурама против Винсента Кејмера. У бурном бенонију, после много "преслагивања" фигура по целој табли, Карлсен је добио у 81. потезу након што бели није могао спречити напредовање "е" и "х" пешака.

Реми у исталим партијама - Ароњан - Најдич, Мејер - Ваљехо Понс, Свидлер - Каруана и Вашје Лаграв - Ананд.

БАЈЕВИЦА - НОВИ ПАЗАР: СЈАЈАН УСПЕХ МАРКА НЕНЕЗИЋА

У конкуренцији 92 играча из 6 држава, 9 кола на 10' са 5" додатка, турнир у Бајевици је освојио ИМ Марко Ненезић са 7,5 поена. Интересантно је да је Ненезић једини пораз доживео у 2. колу од Енеса Ђаковца (2182), али је потом направио серију 6,5 из 7! Пола поена мање су сакупили ВМ Кирил Георгијев (Г.Македонија), ВМ Милош Перуновић, првак Србије ВМ Иван Иванишевић, ВМ Бранко Дамљановић, ВМ Драгиша Благојевић (Црна Гора) и ИМ Горан Арсовић. Са по 6,5 поена следе још три наша велемајстора - Бранко Тадић, Данило Милановић и Никола Несторовић.

Наступило је 12 велемајстора, 8 интера, укупно 31 играч са ФИДЕ титулама.

ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ ЗА ЖЕНЕ (АНТАЛИЈА): ТРИ РЕМИЈА НАШИХ ДАМА

У деветом колу три ремија наших репрезентативки, тако да сада Јована Рапорт и Марина Гајчин имају по 5 поена, а Теодора Ињац 4 поена.

Победом против Кашлинскаје, Ина Гапоненко је избила на 1. место са 7,5 поена.