Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 02.05.2019

ТУРНИР КАНДИДАТКИЊА (РУСИЈА): УСВОЈЕН ПРАВИЛНИК И ИЗВУЧЕНИ СТАРТНИ БРОЈЕВИ

У присуству председика ФИДЕ Аркадија Дворковича, под техничким вођством Јудит Полгар, у шаховском музеју Централног шаховског дома "Михаил Ботвиник" у Москви, усвојен је правилник турнира кандидаткиња.

Турнир се игра у Казању (Русија) од 29.маја до 19.јуна - двокружни Бергер, 14 кола, за наградни фонд од 200.000 евра. Сестре Музичук морају играти у 1. (и 8. колу), а четири представнице Русије међусобне партије морају играти од 1.-3. кола (8.-10. кола). Тако "диригованим" редоследом табела је: Гунина (Русија), Костењук (Русија), Горјачкина (Русија), Лагно (Русија), Џангидзе (Грузија), Марија и Ана Музичук (Украјина) и Тан (Кина). Судија турнира је Хал Бонд (Канада).

Победница ће играти меч за титулу првакиње света против светске првакиње Ју Венјун за наградни фонд од 500.000 евра.

МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР СЛЕПИХ (ВРЊАЧКА БАЊА): ПАВЛЕ ДИМИЋ ПОБЕДНИК - РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ НА ВРХУ

Међународни турнир слепих и слабовидих, 36 учесника из Г. Македоније, Црне Горе, БиХ и земље домаћина, завршен је потпуним успехом репрезентативаца Србије који су заузели прва четири места - ФМ Павле Димић је победник са 7,5, колико је имао и Дамјан Јандрић, са један поен слабијим Бухолцом, трећи је Стефан Јањић са 6,5 поена, за нијансу трећег додатног услова испред Небојше Ђукића. Интересантно је да репрезентација Србије на великим такмичењима, игра управо у овом редоследу табли.

Директор турнира је био Дарко Божић, а судио је Саша Божић.