Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 22.06.2019

ОПЕН СРЕБРНО ЈЕЗЕРО: ИМ МИХАЈЛО РАДОВАНОВИЋ ПРЕД ВЕЛИКИМ УСПЕХОМ?!

Уочи последњег кола млади београдски ИМ Михајло Радовановић води са 6,5 поена, без пораза, пола поена више од Белославе Крастеве! (Бугарска) и велемајсторске пратње Сипке (Холандија), те наших Стриковић, Абрамовић, Савић и Дамљановић.

У недељу ујутро, од 9 часова, игра се последње девето коло.

2. ФЕСТИВАЛ АКАДЕМИЈЕ ШАМПИОНА (ШУМИЦЕ-БЕОГРАД): НА АМАТЕРСКОМ 183 ПРИЈАВЉЕНА ИЗ 19 ДРЖАВА

У понедељак 24.јуна у 17 часова почиње 2. фестивал "Шаховске академије шампиона" са ВМ Иваном Иванишевићем на челу борда организатора. Укупно се играју четири турнира - 12 + 12 + 10 + 183 = 217! учесника.

Најјачи је велемајсторски Бергер, 12 учесника из 8 држава. Турнир је прожет искуством јаких и наскривеном амбицијом младих за продор у врх. Играју 4 велемајстора - Ернст Сипке (Холандија), после дугог одсуствовања Алекса Стриковић, те Бранко Дамљановић и Бошко Абрамовић. Вук Дамјановић (2006. годиште), други са кадетског првенства Србије, али до 18 година, је на великом испиту напретка, у друштву са две године старијим ИМ Дамбасурен Бастуреном (Монголија), кадетским прваком Азије и победником(!) цугера на Сребрном језеру. Главна јунакиња турнира би могла бити и првакиња САД из Сент Луиса ЖИМ Џенифер Ју са Фишеровских 10 из 11!

Играју се два ИМ-турнира где шансу траже Стефан Тадић и Милош Милошевић, а и искуснији Сава Живковић и Растко Свичевић.

Најмасовнији турнир аматера рејтинга до 2300 са, до сада 183 пријављена, а тачан број ће се знати тек пред почетак 1. кола, пошто се пријаве примају до тада.