Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 29.06.2019

ВЕЛИКА ШАХОВСКА ТУРНЕЈА (ЗАГРЕБ-ХРВАТСКА): ШЕСТ РЕМИЈА У 4. КОЛУ

Шест ремија у 4. колу, без превише узбуђења.

Као најава можда интересантнијег кола, сутра играју екс-изазивач Сергер Карјакин и светски првак Магнус Карлсен. "Непо" је црни против Накамуре. А предлог број три је амерички дерби - Каруана - Со.

На табели Непомњашчи води са 3,5 поена, поен више од Карлсена и Соа. Пет играча дели "последње" место са 1,5 поен.

2. ФЕСТИВАЛ АКАДЕМИЈЕ ШАМПИОНА (ШУМИЦЕ-БЕОГРАД): ПОСЛЕ ДУПЛИХ ПОБЕДА ВОДЕ ДАМЉАНОВИЋ И СИПКЕ -

ВАЖНА ПОБЕДА САВЕ ЖИВКОВИЋА ЗА ПРВО МЕСТО НА ИМ-10 БЕРГЕРУ

На ВМ Бергеру данас је био дупли програм - нејвише су профитирали ВМ Бранко Дамљановић и ВМ Ернст Сипке (Холандија), који су са две победе, али и два пораза, до данас водеће ФМ Нурђул Салимове (Бугарска), са 6,5 поена преузели вођство. Управо је дерби 10. кола, а и читавог турнира партија Сипке - Дамљановић.

Важну победу у 7. колу ИМ-10 Бергера је остварио ФМ Сава Живковић и избио сам на 1. место са 5 поена. Други је ВМ Данило Милановић са 4,5 поена, а трећи млади ФМ Милош Милошевић са 4 поена.

6. НИШ ОПЕН: МЛАДИ КОЛО ВОДЕ

Након пет одиграних кола у Нишу, од осам водећих шест је млађих од 20 година. Води Кинез Ние (У-20) са свих 5 победа. Други је ФМ Ган-Од (Монголија) са 4,5 поена, а трећа је Рускиња Дарија Јурасова (У-16) са 4 поена.

У групи са 3,5 поена су наши најбоље пласирани играчи - ФМ Марио Ливаја, ИМ Никола Радовановић, ИМ Бранимир Максимовић, ВМ Мирослав Тошић и ЖИМ Сандра Ђукић.

ВИДОВДАНСКИ РАПИД У ЛЕПОСАВИЋУ: ВЛАДАН РАБРЕНОВИЋ ЗА НИЈАНСУ ИСПРЕД ЗОРАНА НОВОСЕЛСКОГ

Интери Владан Рабреновић и Зоран Новоселски са имали по 7 поена на Видовданском рапиду у Лепосавићу (40 играча, 9 кола). Међусобно су ремизирали, имали су исти број победа - по 5, тако да је победника одлучио трећи додатни услов - Рабреновић је имао посла поена бољи Бухолц (51,5:51). Следе ФМ Чоловић, ФМ Ђошић и Савићевић по 6,5 поена.