Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 01.07.2019

ВЕЛИКА ШАХОВСКА ТУРНЕЈА (ЗАГРЕБ-ХРВАТСКА): ЧАК ПЕТ ОДЛУЧЕНИХ ПАРТИЈА - ПРВИ ПОРАЗ НЕПА

Бурно је било 6. коло класик-турнира Велике шаховске турнеје у Загребу. Динг је "казнио" експеримент црног са остављањем краља у центру и нанео Непомњашчију први пораз у 35. потезу. Со је у само 29 потеза добио Мамеђарова који је на рејтинг листи "потонуо" далеко испод 2800 поена. Каруана је 37. потезу шпанске партије нанео први пораз Вашје-Лаграву.

Карлсен је добио Накамуру, а изразито бурно коло, победом над Карјакином, закључио је Ароњан.

После 6. кола воде Карлсен, Непомњашчи и Со са 4 поена, Каруана, Динг и Ароњан имају по 3 поена,...

2. ФЕСТИВАЛ АКАДЕМИЈЕ ШАМПИОНА (ШУМИЦЕ-БЕОГРАД): БРАНКО ДАМЉАНОВИЋ ПОБЕДНИК ВМ ТУРНИРА

ПЕХ САВЕ ЖИВКОВИЋА НА ИМ-10 БЕРГЕРУ - ДАНИЛО МИЛАНОВИЋ ПРВИ - УСПЕХ МИЛОША МИЛОШЕВИЋА

ВМ МИЛКО ПОПЧЕВ ПОБЕДНИК АМАТЕРСКОГ ОПЕНА

СУПЕР ЈАКИ БЕОГРАД-ОПЕН 2020. ГОДИНЕ

Мирним ремијем у последњем 11. колу ВМ Бранко Дамљановић је "оверио" победу на ВМ-турниру са 8 поена. Толико је освојио и другопласирани ФМ Ли (Јужна Кореја), али је за коначан пласман одлучујућа била победа Дамљановића у директном сусрету.

ИМ-12 Бергер је освојио Рахил Мулик (Индија) испунивши ИМ-бал.

На ИМ-10 Бергеру ФМ Сава Живковић је имао пехове и није успео у финишу изборити још један "плус" који му је требао за титулу ИМ. Победио је ВМ Данило Милановић са 6,5 поена, а најпријатније изненађење турнира је ФМ Милош Милошевић који је са 6 поена био други.

Аматерски опен је освојио ВМ Милко Попчев (Бугарска) са 7,5 из 9, а пола поена мање су имали ФМ Зоран Поповић (БиХ), ИМ Милан Андријевић, ФМ Јуриј Кузмин (Русија), Окан Озакалиоглу (Турска), ФМ Славен Паштар (БиХ) и ФМ Милан Јоцев.

Захваљујући се учесницима (210 на свим турнирима), директор фестивала ВМ Иван Иванишевић је најавио супер јаки Београд-опен 2020. године који ће, у организацији Академије шампиона, објединити све нивое категорија и титула и старосне доби шахиста.