Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 04.07.2019

ВЕЛИКА ШАХОВСКА ТУРНЕЈА (ЗАГРЕБ-ХРВАТСКА): КАРЛСЕН НЕЗАДРЖИВ - МАМЕЂАРОВ ПОТОНУО

Нова победа светског првака Магнуса Карлсена у 8. колу турнира Велике шаховске турнеје у Загребу. Опет црним фигурама, поново у дербију кола - против Лирен Динга. У завршници лаких фигура, Карлсен је демонстрирао предност и реализацију ловачког пара против ловца и скакача.

Со је добио пешачку завршницу против Накамуре, док је Мамеђаров игром потврдио да је у великој кризи - у само 31 потезу Гири је разбио одбрану црног краља и добио.

Карлсен има 6 поена, Со 5,5, Каруана, Непомњашчи и Ароњан 4,5, док су на зачељу Накамура и Мамеђаров са 2,5 поена.

5. НИШ ОПЕН: НИКОЛА РАДОВАНОВИЋ НА ДЕОБИ ДРУГОГ МЕСТА - КИНЕЗ НИЕ ПОБЕДНИК

Победник 5. Ниш опена је млади Кинез Ние (У-20) са 7,5 поена из 9 партија. Са поеном мање, на деоби 2.-4. места, са Ган-Оном (Монголија) и Авалијаном (У-16! Русија), а без пораза је завршио ИМ Никола Радовановић. ИМ Бранимир Максимовић је сакупио 6 поена.

Играло је 60 играча из 11 држава.

6. ВИДОВДАНСКИ ОПЕН У СТАРИМ БАНОВЦИМА: ЈОВАН РАДЛОВАЧКИ 7 ИЗ 9 - НЕПОРАЖЕН ПО БУХОЛЦУ ДРУГИ

Са истим бројем поена као победник, ирански ВМ Шахин Лорпаризангенех, 7 из 9, и без пораза,панчевачки интер Јован Радловачки је постигао велики успех освајањем другог места на 6. Видовданском опену у Бановцима. По 5,5 поена, на деоби 4. места,су сакупили ВМ Александар Ковачевић, ФМ Дејан Оморјан, Милан С. Поповић, ФМ Славко Азарић, ИМ Иван Средојевић и ФМ Саша Пантелић.

Учествовало је 35 играча из 5 држава.