Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 27.07.2019

ВЕЛИКА ШАХОВСКА ТУРНЕЈА (ПАРИЗ): БЕЗ КАРЛСЕНА - КАРУАНА И АНАНД 2,5/3 - НОВО ПОСРТАЊЕ МАМЕЂАРОВА

Након Абиџана (Обала Слоноваче) и Загреба (Хрватска), а непосредно пре одласка на амерички део турнеје у Ст. Луису, у Паризу су одиграна три кола рапида које су обележили Каруана и Ананд. Они су добили обе партије, у трећем колу ремизирали међусобну партију и, са 2,5 поена воде пола поена испред Дуде и Вашје-Лаграва. Мамеђаров после освајања ФИДЕ гран-прија у Риги, поново бележи лоше резултате - са Гиријем је на зачељу са само 0,5 поена.

Три дана се игра рапид, 30.јула је дан одмора, након кога се два дана игра двокружни цугер Бергер.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА ЦРНЕ ГОРЕ (ПОДГОРИЦА): МИЛОШ СТАНКОВИЋ И СЛАВИША БРЕЊО НАЈУСПЕШНИЈИ НА 1. ТАБЛИ СА 5,5/8

Питање првака Црне Горе сутра од 11 часова се решава у мечевима Црногорац (Цетиње) - Електроприреда (Никшић) и Никшић - Будућност (Подгорица), у којима је Цетињанима потребан бар реми 4:4 за титулу.

Најуспешније прве табле првенства су ИМ Милош Станковић (Мимоза - Тиват) и ВМ Славиша Брењо (Никшић) са 5,5 поена (3+ 5= 0-).

5. КОКАНОВ МЕМОРИЈАЛ (ЛАЗАРЕВАЦ): ПОБЕДНИК ГОРАН АРСОВИЋ

5. рапид Св. Прокопије - "Коканов меморијал" у Лазаревцу, 92 играча, 9 кола - 15 минута по играчу, освојио је ИМ Горан Арсовић са 7,5 поена, колико је имао и Лука Војиновић, а одлучио је други додатни услов (после Бухолца) међусобни резултат. Са по 7 поена од 3.-6. места са ВМ Дејан Пикула, ИМ Владимир Луковић и ВМ Милко Попчев (Бугарска). Најуспешнија учесница је млада Ана Багаш са 4,5 поена, омладинац Лука Ристић са 6 поена и ветеран Живојин Костић са 5,5 поена.

Директор турнира је био Мирослав Митић, а судија ИА Божидар Петровић.