Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 29.07.2019

ВЕЛИКА ШАХОВСКА ТУРНЕЈА (ПАРИЗ): МАКСИМ ВАШЈЕ-ЛАГРАВ 13 АЛЕКСАНДАР ГРИШЧУК 12 БОДОВА

Коначна табела после рапида, помножена са 2, колико, према организаторима вреде поени пред цугер, је:

Вашје-Лаграв 13 бодова, Гришчук 12, Непомњашчи и Ананд 10, Дуда и Каруана 9, Накамура 8, Мамеђаров и Дубов 7 и Гири 5 бодова.

Сутра је дан одмора, а у среду и четвртак се игра по 9 партија цугер Бергера, након чега ће се знати расподела 150.000$ наградног фонда.

После Абиџана и Загреба, на Турнеји води Карлсен са 33 бода, испред Соа који има 22 бода и Динга са 13 бодова.

"BELT&ROAD" ОПЕН (ХУНАН-КИНА): РЕМИ МИХАЈЛА РАДОВАНОВИЋА НА СТАРТУ

Изузетно јак опен "Belt&Road", у "А" групи 73 играча из 16 држава, 42 велемајстора играју 9 кола по класичном темпу 90 минута за партију са 30 секунди додатка за одиграни потез, почео је данас у провинцији Хунан у Кини.

Боје Србије брани млади интер Михајло Радовановић који је у 1. колу ремизирао црним фигурама против најјачег играча Африке, ВМ Басем Амина (2707-Египат). Амин је избегао главне варијанте француске одбране, а после равноправне игре, реми је склопљен у 46. потезу.

Следећи Михајлов противник је први рејтинг фаворит ВМ Ји Веи (2737-Кина).

На турниру, између осталих, играју: Кинези Веи, Ју, Ванг, Ле (Вијетнам), Матлаков, Мотиљев и Најер (Русија), Најдич (Азербејџан), Ваљехо Понс и Антон Гихаро (Шпанија), Чепаринов (Грузија), Адхибан, Сетураман и Гангули (Индија), Лупулеску и Парлиграс (Румунија),...

8. РАПИД "ЛУКА-ШИПРАГЕ" (БиХ): НАРАНЧИЋ - ДРАЖИЋ - САВИЋ ПО 7,5 ИЗ 9

Победник 8. рапида "Лука-Шипраге" (наградни фонд 1825 евра, прва награда око 550 евра), 128 играча, 9 кола на 15 минута, је домаћи ФМ Владо Наранчић са 7,5 поена, колико су сакупили и ВМ Синиша Дражић и ВМ Миодраг Савић, али са нешто слабијим Бухолц-збиром. Пола поена мање су имали Д. Стојановић (БиХ), М. Мрђа и Палац (Хрватска) и Рунић (БиХ).