Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 02.08.2019

26. АБУ ДАБИ ОПЕН МАСТЕРС (УАЕ): ИНДИЈСКИ ГАМБИТ АЛЕКСАНДРА ИНЂИЋА

На старту 26. Абу Даби мастерса, опен 151 играч (из 28 држава, 48 ВМ) на 9 кола, стандардни темпо 90'+ 30", два противника нашег репрезентативца Александра Инђића из Индија. Прва ЖИМ Нандхидха је предала у 47. потезу у завршници по једног топа, разнобојних ловаца, али са два пешака мање. Сутра у јутарњем колу игра против ВМ Венкатеша.

Изненађење 1. кола је победа ИМ Антониа Вианија (Индија!) против првог фаворита Јурија Криворучка (Украјина), црним фигурама у свега 33 потеза шпанске партије.

КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ (БРАТИСЛАВА): 17,5:9,5 ЗА НАС

Прво коло кадетског првенства Европе је одиграло 27 наших узданица у светлу будућност шаха Србије и укупно 1306 играча из 48 држава. 17,5:9,5 смо победили - у тих 17,5 поена су поени свих наших кадета-фаворита (уз два кикса С. Тадића и К. Несторовић).

"BELT&ROAD" ОПЕН (ХУНАН-КИНА): ПРВА ПОБЕДА МИХАЈЛА РАДОВАНОВИЋА

Млади београдски интер Михајло Радовановић (1+ 2= 2-) је забележио прву победу у Кини против ИМ Раџе (Индија). У раној фази партије, већ у 15. потезу, жртвом квалитета поставио је ловца на "е5" који је доминирао таблом. У завршници остаје са фигуром више и добија у 45. потезу.

После пет кола води квартет Чепаринов (Грузија), Гангули (Индија), Ванг (Кина) и Амин (Египат) са 4 поена.

БЕОГРАДСКИ ЛЕТЊИ ОПЕН ОД 10.АВГУСТА У ХОТЕЛУ "СЛАВИЈА"

РАДНИЧКИ (БЕОГРАД): СУБОТА И НЕДЕЉА ЦУГЕРИ ОД 17,30