Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 11.08.2019

ВЕЛИКА ШАХОВСКА ТУРНЕЈА (СТ. ЛУИС/САД): РАПИД ПРВИ ДАН - ЛЕВОН АРОЊАН 3 ИЗ 3

Првог дана рапид+цугер турнира ВШТ у Ст. Луису, шаховском центру САД, Ароњан је добио све три рапид партије, 25'+10" - Максима Вашје-Лаграва (црним фигурама), Сергеја Карјакина и Мамеђарова (црним фигурама). Динг и Карлсен имају по 2 поена, а управо је Динг у 1. колу савладао светског првака.

Као гост ВШТ игра Рихард Рапорт, има једну победу (Ју) и два пораза (Карлсен и Вашје-Лаграв).

Наградни фонд је 150.000$. Поен у рапид партијама, у коначном обрачуну вреди 2 бода, победа у двокружном Бергеру цугер, 1 бод, а најуспешнији добија 37.500$.

МЕМОРИЈАЛНИ ВМ БЕРГЕР "СЕЛИМИР МАНОЈЛОВИЋ" (ВАЉЕВО): ЈАНКО РАДОВИЋ ДРУГИ

Меморијални Бергер турнир "Селимир Манојловић", 9 кола на 90'+30", са по два плуса, 5,5 поена завршили су ВМ Драган Косић (Црна Гора) - победник по Сонеборн-Бергер збиру 24,5, други је ИМ Јанко Радовић чији је збир био 23,5 поена, а трећи је ФМ Тони Лазов, који је изгубио обе партије од директних противника у истој поенској групи - Косића и Радовића, што је био први додатни критеријум. ВМ Дејан Пикула је 4. са једним плусом - 5 поена.

Директор турнира је био Миливоје Миливојевић, а судија ИА Зоран Новоселски.

СЛОВАЧКЕ НАРОДНЕ СВЕЧАНОСТИ (БАЧКИ ПЕТРОВАЦ): ПОБЕДНИК МИЛАН С. ПОПОВИЋ

Турнир "Словачке народне свечаности", 79 учесника - 8 кола на 12'+5", освојио је Милан С. Поповић са 8 поена (без ремија). Три ФИДЕ мајстора су од 2.-4. места, Кристијан Танчик, Мирко Кокеза и Вук Савановић.

Турнир је организовао Павел Марчок, а судили су Стеван Јовић и Томислав Навратил.