Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
ВЕЧИТИ ШАХ
Прва - Турнири - Претрага - Рејтинг - Репортаже - Једи једи - Линк
user:  
pass:
 
  Перпетуал дневне вести

Перпетуал дневне вести

Милан Јеремић - 03.12.2019

ЗАВРШНИЦА ВЕЛИКЕ ШАХОВСКЕ ТУРНЕЈЕ (ЛОНДОН КЛАСИК): НОВА ДВА РЕМИЈА

Опрезна игра и у реваншима по класичном темпу (130'+30"). Није било предности ни за кога и логичан резултат - два ремија. Тако су резултати у мечевима

Ароњан - Динг 1:1 (реми, реми), односно 6:6 у бодовима

Карлсен - Вашје-Лаграв 1:1 (реми, реми) 6:6.

Сутра су на распореду 2 рапид партије (25'+10" - 2 пута по 4 бода) и 4 цугер партије (5'+ 3" - 4 пута по 2 бода).

Без обзира на текући резултат, игра свих шест партија.

75 ГОДИНА ШК "НИШ": ВОДЕ ЗАЈИЋ И М. РАДОВАНОВИЋ КОМЕ СЕ СМЕШИ ВЕЛЕМАЈСТОРСКИ БАЛ

Поводом 75 година од оснивања ШК "Ниш", под покровитељством Града, одиграна су четири кола јаког велемајсторског Бергера са десет учесника.

Дерби кола је био дуел два интера, Миодраг Перуновић - Михајло Радовановић, јер победник долази у реалну шансу да, са 3 из 4 (два плуса), у финишу оствари велемајсторску норму! (по рачуници др Владице Андрејића за то су потребна три плуса). После бурне партије и исцрпљујуће борбе црни је био успешнији, са ВМ Миланом Зајићем је лидер на табели.

Директор турнира је Љубивоје Перуновић, а судија Игор М. Лукић.

КАДЕТСКО РАПИД ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ (ТАЛИН/ЕСТОНИЈА): СПАЈАЊЕ ГРУПА ЗА СЛАБИЈИ ПЛАСМАН

Спајање старосних група на кадетском брзопотезном првенству Европе, од 10 - 14 година, 157 играча из 15 држава, само 9 кола на 3'+ 2", није погодовало Луки Ристићу (12), јер је "упао" у прејаку групу са скоро седамдесет играча две године старијих од њега.

На крају два плуса, 5,5 из 9 (9 5 1 3) и добро 36. место.

Тамара Јанковић (10) је сакупила 4,5 поена и пласирала се у средини табеле, а слично је прошао и наш најмлађи учесник Првенства Новак Думбеловић (8) у заједничкој групи до 10 година - са 4,5 поена 98. од 196 играча

Прваци су - Мађар ИМ Козак (18) 7,5 поена, пола поена више од ВМ Лукаса ван Фореста (Холандија), Финац Кесо са сјајних 8,5 поена, читав поен више од пратње и Темирбеков (10, Русија) са 8 поена и само 1,5 поен бољим Бухолц-збиром од Карватског (Украјина).

Код девојака до 18 година изненађење је направила ЖФМ Татјана Гетман (Русија), тек осми фаворит, са 7,5 поена, пола поена више од ЖФМ Зале Урх (Словенија), док је главни фаворит ЖВМ Олга Баделка (Белорусија) "тек" четврта са 6 поена. До 14 година убедљива победница са 8,5 поена је Анастасија Дубовик (Украјина), а до 10 година, редослед три победнице по 7,5 поена, одлучио је Бухолц - злато је припало Анастасији Хнатишин (Украјина), сребро и бронза Рускињама Ани Шукман и Вероники Јудини.