Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
PERPETUAL CHECK
Front - Tournaments - Search - Rating - Reports - Antichess - Link
user:  
pass:
 
  Perpetual Daily News

Perpetual Daily News

Milan Jeremic - 11.08.2018

ЛЕОТАР НОВИ ПРЕМИЈЕРЛИГАШ

Дерби претпоследњег кола 1. лиге Републике Српске у Дворовима код Бијељине, озваничио је Леотара из Требиња за победника и новог премијерлигаша БиХ. Ремијима на "горњим" таблама, ВМ Д. Стојановић - ВМ М. Савић, ВМ Марковић - ВМ Цвитан и ИМ Средојевић - ИМ Рунић, уз 3 : 0 на три преостале табле, Леотар је са 4,5 : 1,5 победио Јединство 1954 - Брчко и стекао недостижних 3 бода предности.

Дворови су високо поразили Озрен из Петрова 5,5 : 0,5, уз победе ФМ Луке Будисављевића (5 из 8 са +12 поена рејтинга) и ИМ Милана Божића, за 2. место са 13 меч бодова.

БУДУЋНОСТ И ЦРНОГОРАЦ СА СВИХ ПЕТ ПОБЕДА

У Никшићу је одиграна прва половина Премијер лиге Црне Горе, након чега је све извесније да ће меч Будућности и Црногорца у претпоследњем 8. колу решавати питање првака Црне Горе. За сада блага предност је на страни Подгоричана пошто имају 2 поена више (24 према 22) што је први додатни критеријум за утврђивање редоследа на табели:

БУДУЋНОСТ (Подгорица) - МИМОЗА (Тиват) 5,5 : 0,5

До пре два кола ко-лидер на табели, Мимоза је високо поражена од Будућности. ВМ Иванишевић је победио ИМ Станковића на 1. табли.

МЛАДОСТ (Никшић) - ЦРНОГОРАЦ (Цетиње) 1,5 : 4,5

На 1. табли ВМ Рогановић - ВМ Инђић реми, а на 3. ВМ Милош Перуновић је постигао и пету победу, сада против Бојана Пријовића.

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА (Никшић) - РУДАР (Пљевља) 4 : 2

Победа Никшићана за 3. место са 8 бодова. ВМ Седлак - ВМ Дамљановић реми, ВМ Д. Милановић - ИМ М. Милановић 1:0.

РОКАДА (Бијело Поље) - ОМЛАДИНАЦ БУДУЋНОСТ (Подгорица) 3,5 : 2,5

ВМ Лајтхајм - ФМ Шуковић реми на 2. табли, ФМ А. Стаменковић - Рашовић реми на 5. табли.

ЈЕДИНСТВО (Бијело Поље) - КОТОР 2 : 4

На 1. табли ИМ Петар Бенковић је победио ИМ Марка Ненезића, а на 3. ФМ Пећурица - ИМ Чабаркапа реми. Котор је однео превагу на "белим" таблама - 3 : 0.

КАРУАНА ТРИ ПОБЕДЕ ПРВОГ ДАНА С. ЛУИСА

Након што је црним фигурама победио Ароњана и Гришчука, изазивач светског првака Фабиано Каруана је добио пасивнију позицију против Мамеђарова (који је жртвом фигуре за три пешака направио опасан пешачки ланац у центру).

ТАБЕЛА ПОСЛЕ 3. КОЛА:

Каруана (САД) 3, Вашје-Лаграв (Француска) и Карјакин (Русија) 2, Ананд (Индија), Мамеђаров (Азербејџан) и Накамура САД) 1,5, Ароњан (Јерменија), Домингез (Куба) и Гришчук (Русија) 1 и Со (САД) 0,5.