Српски
Srpski
English
eXTReMe Tracker
PERPETUAL CHECK
Front - Tournaments - Search - Rating - Reports - Antichess - Link
user:  
pass:
 
  Perpetual Daily News

Perpetual Daily News

Milan Jeremic - 15.12.2018

ЛОНДОН КЛАСИК: ВАШЈЕ ЛАГРАВ "ИСПУСТИО" ПРЕДНОСТ

Лондон је, по традицији, последња станица ВШТ, где четири најуспешнија играју по куп систему 8 партија - 2 "споре" партије, 2 рапид и 4 брзопотезне - укупно 28 бодова (12+8+8) за наградни фонд од 300.000$.

У 1. партији финала Велике шаховске турнеје Накамура и Вашје-Лаграв су ремизирали у 50. потезу Гринфелдове индијске одбране. Вашје-Лаграв је пропустио да у 37. потезу одигра ... Та2 и задржи велике шансе за победу. Резултат је 3:3 у бодовима.

Партија ја 3. место Каруана-Ароњан је завршена ремијем - понављањем позиције у 28. потезу. Резултат је, такође, 3:3 у бодовима.

9. ШАРЏА ОПЕН ЗА ЖЕНЕ: ТРИ ПОБЕДЕ АДЕЛЕ ВЕЛИКИЋ ЗА ДЕОБУ 1. МЕСТА

У само 23 потеза француске одбране, црним фигурама, ЖИМ Адела Великић је освојила фигуру и читав поен против ЖФМ Александре Алијеве (Русија). Адела је постигла, заједно са још 11 шахисткиња, све три победе и у четвтом колу, као бела, игра против ЖВМ Абдуле (Азербејџан), која је начинила велико изненађење победивши број 1 турнира, ВМ Монику Сочко (Пољска).

Друга наша представница ЖИМ Љиља Дрљевић је поражена од Петре Кејжар (Словенија) и има 2 поена.

САНВЕЈ ОПЕН (СИЏЕС ШПАНИЈА): ИНЂИЋЕВ РЕМИ ПРОТИВ ЧВРСТОГ ИНДИЈЦА

Дуго је ВМ Александар Инђић покушавао са увећа минималну предност "бољег ловца од скакача", али се ИМ Прантик Рој (Индија) добро бранио, да би у 65. потезу био склопљен реми. Тако Инђић сада има 1,5 поен из 2 партије.

Главни фаворити по рејтингу су победили - Андрејкин и Инаркијев (Русија), Сасикиран (Индија), Едуар (Француска),...

ИМ Гукеш (Индија), рођен 29.маја 2006.г., је такође добио и другу партију. Сад остаје да се види да ли ће имати и искористити прилику да се бори за трећи веле-бал (Бангкок и Параћин) којим би постао најмлађи велемајстор у историји. Рекорд држи Сергеј Карјакин - 12 година и 7 месеци.